Roskanpoimijan blogi

Ei enää venäläistä rulettia

Ei tästä ole kulunut aikaa kuin runsas viisi vuotta, kun tälle palstalle kirjoitin käynnin Terveyskeskuksessa olevan verrattavissa venäläiseen rulettiin. Vierasmaalainen, se on venäläinen, lääkäri ei ymmärrä potilaan puhumaa rauman murretta, eikä potilas taas pysty ymmärtämään ainuttakaan sanaakaan lääkärin käyttämästä suomen kielestä, tai sitä muistuttavasta ääntelystä.

 Aikaa tilatessa potilaat muistivat muistuttaa, ettei sitten  sille slobolle, jonka jokainen kyllä tunnusti hyväksi lääkäriksi, mutta kun sen lääkemääräykset olivat kuin venäläistä rulettia, koskaan ei tiennyt, osuuko paikalleen, vai meneekö ohi? Mitään vakavampaa kuitenkaan ei tietääkseni sattunut, sillä toimistohenkilökunta tarkasti ja vertaili potilaan ilmoittamaa tautia ja annettua lääkemääräystä keskenään. Epäselvyys johtui usemmiten siitä, että lääkemääräykseen eksyi suomalaisten sanojen joukkoon joku venäläinenkin.

 Nyt sitten tilanne on toinen. Slobo on oppinut puhumaan ja kirjoittamaan suomea, ja mummot ja vaarit laidasta laitaan tahtovat vain hänen vastaanotolleen. Vaikka kotimaiselle kandille löytyisi aika jo huomiseksi ( mikä olisi suuri ihme), mieluummin odotetaan aikaa slobolle kaksi viikkoa.

 Slobon neurologin koulutus on suuri apu vanhusten hoidossa. Aluksi hän ei uskaltanut määrätä tarpeeksi vahvoja lääkkeitä, mutta nyt sekin kanta on hallussa.

 Enää ei tarvitse pelätä venäläistä rulettia lääkäriin mennessä. Slobo löytää vaivan ja määrää siihen oikean lääkkeen!

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Arvo Kuusela

Sitä minä vain ihmettelen että mitä vaivoja siellä arvauskeskuksissa oikein diagnosoidaan, tutkitaan ja parannetaan. Melkein aina kun minä olen tullut kipeäksi, on ollut sellainen ajankohta, että arvauskeskus on ollut kinni ja on pitänyt, mennä sairaalan päivystykseen jonottamaan, tai, jos on sattuntut olemaan sellainen aika että on jonotuksen kautta sattunut pääsemään arvauskeskuslääkärille, niin tämä on välittömästi passittanut minut sinne sairaalan päivystysjonoon.

Useimmiten on käynyt niin että minut on sitten sieltä päivystyksestä pantu suoraan paareille makaamaan, lykätty jonnekin huoneeseen, puettu sairaalavaatteisiin, pantu letkuihin ja pumpattu täyteen lääkkeitä, jonka jälkeen olen vähitellen parantunut ja pantu jatkaman sairastamista kotiin.

Nyt ei ole viimeaikoina ollut mitään asioita tohtorille ja flunssakin tuli sairastetua ihan omin avuin tänäkin talvena. Sellainen paha ajatus minulla kuitenkin on arvauskeskuksista ja niiden lääkäreistä ja kyvyistä, että toivon etten sairastuisi arvauskeskuksen aukioloaikana, välttyäkseni kaksinkertaiselta jonotukselta.

.

Raimo Myöhänen
Käyttäjän maunostranden kuva
Mauno Strandén

Piehehkössä kunnassa jossa olen, oli kuntalaisten kuuleminen mihin sairaanhoitopiiriin liitytään 7-8v sitten.
Ruotsinkielisiä on noin 5% kunnan väestöstä, mutta heillä tuntui olevan vaikutusvaltaa 90% edestä? He halusivat, että heitä hoitaa vain äidinkielenään Suomenruotsia puhuvat puhuvat ihmiset, eikä heille sopinut kouluruotsin hyvinkin hallinneet? He saivat sen etuuden vaikka se tietysti maksaa maltaita meille enemmistöläisille, kun muun väestön terveydenhuolto tulee muuta kautta, joka kilpailutuksessa tuli huomattavasti edullisemmaksi!
Meille suomenkielisille on lääkäreitä, jotka tuskin tajuaa mikä vaivaa potilasta, mutta sehän ei valtaapitäviä huoleta, kunhan ruotsinkieliset saa kotikieliset palvelut maksoi mitä maksoi!

Raimo Myöhänen

Rantaruotsalaiset eivät laske kuluja, kunhan heidän tarpeensa vain tulevat täytetyiksi.

Pekka Roponen

Kyllä terveyskeskuslääkärit pääsääntöisesti ovat lääketieteen lisensiaatteja, eivät kandidaatteja - loppuvaiheen opiskelija voi olla lomasijaisena tilapäisesti.

Raimo Myöhänen

Niinhän ne tavallisesti, mutta kun ei ole mistä ottaa

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset