Roskanpoimijan blogi

Vahva lääke EU:n talouden korjaamiseen

Euroopan talous on kuralla. Euron arvo on pilvissä ja mukavuuslippumaat korjaavat  sadon. Mutta ei syytä huoleen! Tarvittava korjausliike on tiedossa. Ei tarvita kuin ripaus rohkeutta ja hitunen munaa, niin asiat ovat tuossa Tokiossa taas kunnossa.

Kuten tiedetään, kuljetukset ovat yksi maailman kaupan tärkeimpiä meno - ja tulolähteitä.  Toiseksi  tiedetään, että Kreikka on yksi maailman rikkaimpia maita. Mutta sen tulot eivät päädy Kreikkaan, vaan mukavuuslippulaivojen mukana vieraisiin maihin mahdollisimman pienellä veroprosentilla.  Siksi kreikkalaiset laivanvarustajat ovat maailman rikkaimpia henkilöitä.

Euroopan Unioni säätää vuosittain kymmeniä direktiivejä, jotka köyhdyttävät EU:ta kymmeniä miljardeja euroja. Tässä hommassa suomalainen meppi Satu Hassi on oikein asiantuntija.

Jospa nyt laadittaisiin direktiivi, joka määrää, että jokainen laiva, joka rahtaa tavaraa Eurooppaan tai Euroopasta, on oltava rekisteröity eli liputettu jompaan kumpaan valtioon. Sama sääntö pätisi myös maantiekuljetuksiin sekä lentokuljetuksiin. EU on maailmassa niin suuri tekijä, että se voi alkukankeuksien jälkeen tehdä tämän voimakasriskisen tempun.

Rautatiekuljetukset olisivat vapaat. Vaikka niiden avulla liikkuukin suuria määriä tuotteita, mannertenvälinen liikenne on silti melko rajoittunutta?

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Raimo Myöhänen

EU:n verojen kierto ei tunnu kiinnostavan ainuttakaan lukijaa.Vaikka juuri sillä on aiheutettu Kreikan kriisi!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset