Roskanpoimijan blogi

Mistä Suomen avustusrahat Espanjalle?

Mistä Suomi ottaa Espanjan tarvitsemat avustusrahat, kun se omaan elämiseensäkin tarvitsee lainarahaa 7 miljardia euroa vuodessa. Ja kaikki tämä valtava rahasumma käytetään jokapäiväiseen syömiseen, ei maan taloudellisen tilanteen parantamiseen.

On kaksi tietä, joiden kautta rahaa Espanjaan rahdattaisiin. Ensin olisi Euroopan Väliaikainen Vakuusrahasto (ERVV), jonka käyttö vaatisi taas pitkät vakuusneuvottelut Suomen ja Espanjan välillä kuten Kreikan kanssa edellisellä kerralla tapahtui. Suomi ei nimittäin lainaisi rahaa ilman vakuuksia, kuten Urpilainen on antanut hyvin selvästi ymmärtää.

Toinen vaihtoehto olisi Euroopan vakuusrahasto (EVM), josta rahaa jaettaisiin kuin Manulle illallista. Yksi huono puoli tässä EVM-rahastolla vain on se, että sen kassassa ei ole vielä sentin pyörylää. Eikä edes tiedetä, kuinka moni maa ottaa osaa sen  rahoitukseen.  

Joka tapauksessa on selvää, että Suomen valtion kassassa ei ole rahaa edes sen vertaa, että selviämme jokapäiväisestä leivästämme. Meidän on siis lainattava edelleen  rahaa muilta lainamarkkinoilta. Nyt Suomen lainaama raha on koroltaan halpaa, mutta mitäs sitten, kun korot nousevat? Silloin me oleme käsi ojossa kysymässä luottoa omiin tarpeisiimme. Tämä vain sen takia, että olimme liian innokkaita auttamaan toisia, vaikka olimme täysin syyttömiä heidän tuhlaukseensa.

Pitäisikö vielä kerran harkita asiaa?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (28 kommenttia)

Harri Lahtinen
Raimo Myöhänen

Oletko varma, että sitä saadaan lisää? Ja millä hinnalla?

Käyttäjän jukkakuhanen kuva
Jukka Kuhanen

Höh, mitkä avustusrahat? Eikös tuo kuvio mene niin, että euromaat tukevat pulaan joutuneita rahaliiton jäsenvaltioita välittämällä pääomia joko EVM:stä tai ERVV:stä pääomalainoina?

Eli vastaukset kysymyksiisi:

- kyse ei ole avustuksista
- rahoituslähteet mainitset jo itse tekstissäsi eli joko EVM tai ERVV.

Tämähän on hyvä bisnes pelkästään jäsenvaltioille, kuten ministeritasolla on todettu.

Raimo Myöhänen

Haluaisimpa nähdä, paljonko tästäkin bisneksestä jää käteen?

Käyttäjän jukkakuhanen kuva
Jukka Kuhanen

Niin minäkin. Mutta Suomi ei siis avusta tai rahoita Espanjaa vaan rahoittaja on joko EVM tai ERVV. Suomella on takuuttajan rooli yhdessä muiden rahaliiton jäsenvaltioiden kanssa. Sitten, kun saavat vielä muutettua rahoitusehtoihin yhteisvastuullisuuslausekkeen, niin meillä on sitten käytännössä ne mahottoman kätevät eurobonditkin jo sisällä ennen kuin edes tajutaan koko juttu.

Raimo Myöhänen

Minusta tämä taru tulee päättymään mahdottomuuteensa!!!!

Merja Heikka

Itse en ole aikoihin jaksanut perehtyä näihin kaikenmaailman tuipaketteihin yksityiskohtaisesti ainakaan, mutta...

Minua kalvaa vahva epäilys siitä, että Katainen ei ole ihan normaalissa henkisessä tilassa. Katsoin MTV3:lta videon hänen puheestaan Rovaniemellä. Se sai palan krkkuun: tämä mies vetää Suomen alas vessanpöntöstä ja nauraa sekopäistä nauruaan. Ja muuttaa pois maasta.

Minkä sille voi. Usein n historian aikana annettu valta vastaaville "tapauksille".

Suomi menee...klunk, kluk, mutta katsotaan nyt mitä seuraa.

Raimo Myöhänen

Suomen pitää vastata niistä asioista, jotka sille kansainvälisesti kuuluvat. Muista jutuista pitäköön sormensa erossa!

Merja Heikka

Ehdit (mie sinuttelen täällä raakasti kaikkia, vaikka se hirvittää) ensin. Mie olin muokkaamassa pois noita kirjoitusvirheitä. Mutta ei se niin vaarallista.

Raimo Myöhänen

Lyhenteeni olivat ihan oikein tehty.
*Euroopan väliaikainen vakausrahasto lyhennetään joko ERVV tai EVVR.
*Euroopan vakautusmekanismi taas lyhennetään EVM tai EWM.
Lyhenteet ja niiden erilaisuudet on otettu virallisista lehdistä.

Merja Heikka

Mie meinasin oman tekstini kirjotusvirhheitä. :)

Raimo Myöhänen

Minä ymmärsin, että tarkoitit minun tekemiäni virheitä. OK

Pentti Järvi

Espanjassa tavalliset ihmiset kauhistelevat sitä, että pankkeja tuetaan. Enpä oo paljon kehdannut kirjoittaa asiasta mitään, kun en tiedä, mitä kaiken takana on.
Sen olen toki kertonut, että suomalaiset ovat vain minimaalisesti sijoittaneet rahoja Espanjaan, kuten Kreikkaankin.

ps. jaksoin katsoa Katainen-videon vain 5minuutin ajan.

Raimo Myöhänen

Minulta on koko video vielä korkkaamatta. En halua menettää yöuniani.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Hyvä Raimo, sinähän puhut kuin Soini!!

Raimo Myöhänen

En ole selvillä Soinin puheista, mutta jos puhumme samaan tyyliin, saattaa Soinikin olla oikeassa?

Petteri Sahinjoki

"Avustusraha" ja "vakautusraha" ja "markkinoiden tasapainotusraha" otetaan tietenkin veronmaksajien piikkiin lainaksi näiltä samoilta pankeilta joita nyt tuetaan. Ne pystyvät tuottamaan sen velkarahan välittämästi tyhjästä, jos sille löytyy ottaja, eli laina-asiakas. Esim. Suomen valtio. Mitään pääomaa tai talletuksia tai sijoituksia ne eivät tähän taikatemppuun tarvitse. Kunhan saadaan velkaannutettua vielä vähävelkaisetkin valtiot.

Tämä EVM ja ERVV on hölmölaisten peitonjatkamista. Täydellistä idiotiaa ja valtioiden ja niiden asukkaiden ryöstämistä.

Suomen suurin vientituote on tällähetkellä ulkomaisten pankkien tukipaketit, eli "pääomitus". Ei Suomen kansan hyvinvoinnista niin väliä. Purkoot vaikka kynsiään nälkäänsä.

Oikeasti, Mitkään eurojärjestelmän pankit eivät tarvitse minkäänlaista pääomitusta. Ne eivät jälleenlainaa kenenkään pääomaa eteenpäin, eivät talletuksia, säästötilejä, eivät sijoituksia, eivätkä pääomituksia. Se uloslainattava pääoma syntyy tyhjästä ilmasta. Kirjapitotoimenpiteenä, tietokoneen näppäimistön painalluksesta. Lainvoimaisesti vieläpä.

http://totuustytto.vastauksia.fi/

Suomessa ja EU:ssa raha syntyy pankkien velkana niin, että se luodaan velkana takaisinmaksulupausta (velkakirjaa) vastaan. Raha luodaan pelkkänä pankin kirjanpitomerkintänä, asiallisesti ottaen siis tyhjästä. Rahamme on velkaa, ja jokaisen rahan joku on ottanut lainaksi pankista. Tässä järjestelmässä raha ei synny työntekoa vastaan vaan velkakirjaa vastaan.

http://www.suomenpankki.fi/fi/julkaisut/selvitykse...

http://ebolakani.blogspot.fi/2012/04/valtion-joka-...

http://ebolakani.blogspot.fi/2012/01/mika-edella-m...

Raimo Myöhänen

Niin. Raha on kirjapainotuotetta.

Pentti Järvi

Näissä tukipaketeissa ostetaan aikaa. Time is money?

Jukka Kaulanen

Tämä 100 miljardia oli siis vasta Espanjan pankeille ja sitten onkin vuorossa Espanjan valtio. Uutisissa spekuloitiin juuri tuolla.

Ennen Katainen varoitteli, että 0.5 prosentin koronnousu tuo Suomen valtiolle 500 miljoonaa euroa vuodessa lisää maksettavaa. Jos Suomen tilastot korjataan oikeiksi niin se voi olla hyvinkin pian edessä. Nyt luottolaitokset pitävät Suomea väkisin AAA- ryhmässä, koska täältä on helpoin lypsää kohtuuttoman suuria takuuksia, vakuuksia ja mitä perkeleitä vaan. Pian tipauttavat Suomen luokitusta 5 pykälää ja silloin ollaan kusessa. Nokiahan on jo roskaluokkaa.

Raimo Myöhänen

Suomen luokitus kolmen AAA-n luokkaan on myös mielestäni kölin alta vetoa!

Jukka Kaulanen

Viimeisen 10-20 vuoden aikana Suomen valtio ja kunnat ovat myyneet kilpaa omaisuuttaan: kaikki valtionyritykset, sähkölaitokset,Soklin fosforit ja nyt viimeksi kunnat ovat myyneet vuokra- asuntonsa. Jäljellä on enää kaatopaikat ja vesilaitokset. Kaatopaikkoja ei kukaan osta, mutta vesilaitokset menevät hyvin kaupaksi.

5- 10 vuoden kuluttua Suomessa tulee halvemmaksi hakea juomavesi R- kioskilta kuin laskea sitä hanasta. Vesilaitos kun on myyty Cayman-saarille rekisteröidylle monikansalliselle yritykselle.

Välimeren maissa asiat eivät ole sentään näin huonosti: siellä valtioilla on jättimäiset omistukset ja kunnilla vielä suuremmat.

Suomalaisten ainoat omistukset ovat entisillä teollisuuspaikkunnilla rappeutuvat asunto oyt. Asukkailla ei ole varaa kunnostaa ja maksaa niitä enää kolmatta kertaa, eikä niitä voi räjäyttääkään, koska on kyse yksityisestä omistuksesta ja juuri leipäjonosta palanneet asukkaat ovat sisällä.

Ruotsissa taas remontoidaan, korjataan ja puretaan suurella rahalla ja erittäin työllistävästi vuokra- asuntoja ja uusia rakennetaan aina sinne mihin työpaikkoja syntyy ja asutus keskittyy.

Raimo Myöhänen

Jätteet tulevat olemaan vielä hinnoissaan, kunhan lisää jätevoimaloita rakennetaan.

Jukka Kaulanen

Silloinhan kunnat myyvät kaatopaikat ja jätehuollon heti ruotsalaisille ja yhden roskapussin vieminen maksaa mummolle pian 5 €uroa!

Raimo Myöhänen

Juuri näin tässä vielä tulee käymään.

Sirpa Abdallah

Eikös tämä Espanjan tukipaketti 100 mrd euroa, josta osa taitaa mennä pankkien pääomittamiseen eli n. 62 mrd euroa ja loput kai sitten maalle "leipärahana"? Mikäli Jutta saa haluamansa reitityksen läpi eli annetaan EVM:n kautta, niin silloin Suomen on otettava lisää velkaa sen Kreikan 1,44 mrd euron sijoituspääoman lisäksi. Ainakin siis n. 2 mrd euroa lisäsijoituksena heti EVM:ään. No kun rahaa ei meillä ole kassassa niin velkaahan sitä verten on otettava.

EVM sijoituksemme eivät ole takaisin saatavissa nykysäännöin. Sen sijaan mikäli EVM tekisi hyviä sijoituksia yksityisten sijoittajien kanssa, niin mahdolliset voitot olisivat maamme tuloa. Samaan aikaan on kuitenkin maksettava ottamiemme lainojen korot ja lyhennykset tietenkin ajan saatossa vaikka ei tulisi euronkaan voittoa EVM:stä. Epäilen kyllä suuresti voittojen saamista tuosta rahastosta "pankista".

Raimo Myöhänen

Kaikkiaan Suomen antama lainamäärä pyörisi noin 2,88 miljardin luokkaa?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset