Roskanpoimijan blogi

Antiikin ajan olympiasäännöt uudelleen käyttöön

Antiikin ajan olympialaisissa oli joissakin lajeissa sellainen sääntö, että edellisten kisojen voittajaa kuormitettiin runsaammin kuin tulokkaita. Tällä tavoin haluttiin saada uusia voittajia kisoille. Esim. asejuoksussa edellisten olympiankisojen voittajaa kuormitettiin painavimmilla-tai runsaammilla  aseilla kuin hänen uusia kilpailijoitaan.

Ehkä sääntö ei sovi kaikille nykyajan kilpailulajeille samanlaisena, mutta juoksussa käytettäisiin lisäsekuntteja ta lisämatkaa. Samoin uinnssa edellisten kisojen voittaja joutuisi käyttämään raskaammasta kankaasta tehtyä uimapukua, tai muuten hidastaa hänen menoaan.

Heitoissa ja hypyissä tuloksesta pudotettaisiin pois lisäsekuntteja, painonnostossa tangossa olisi muutama kilo enemmän rautaa. Tenniksessä tulokkaalle annettaisiin jokaiseen erään esim. 15 pistettä eteen.

Tällä tavoin saataisiin uusia voittajia "vanhojen ukkojen" hallitseville  aloille. Tämä voittajan rasitus säilyisi kilpailijalla niin kauan kuin hän osallistuu olympiankisoihin. Jokainen voitto toisi mukanaan lisärasituksen.

Antiikin kisoissa oli helppo kuormittaa edellistä voittajaa, kun lajeja oli vain muutama.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Raimo Myöhänen

Muistelen, että F1:ssä oli aikoinaan vastaava sääntö. Eli edellisen kisan voittaja-autoa kuormitettiin lisäpainoin?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset