Roskanpoimijan blogi

Naisen logiikka on sittenkin totta

Lontoon olympialaisten ympärillä tapahtuu yhtä jos toistakin kummallista. Kaksi hauskinta tapausta on silmiini osunut naisten lajeissa, joissa osanottajin looginen päättelykyky ei ole oikein toiminut. Toinen vaihtoehto olisi, että osanottajat eivät ole lähestulkoonkaan selvillä oman lajinsa säännöistä karsittaessa osanottajia loppukilpailuun.

Tarkastellaan nyt ensin naisten seiväshypyn karsintakilpailua. Siinähän on ennakolta asetettu karsintaraja, jonka ylittäneet pääsevät osallistumaan loppukilpailuun. Nyt muistaakseni karsintarajan oli ylittänyt kymmenkunta osanottajaa, mutta lisäksi kilpailussa oli vielä mukana 5 muuta kilpailijaa. Karsintakilpailun johtaja ilmoitti, että karsinta loppuu tähän, ja kaikki 15 pääsevät mukaan loppukilpailuun, ellei kenelläkään ole mitään sitä vastaan.

Mutta yhdellä osanottajalla oli ja hän sieppasi seipäänsä ja ylitti riman. Tämän takia kaikkien muiden, jotka eivät olleet ylittäneet karsintarajaa, piti leikisti yrittää vielä hypätä. Kuitenkin karsintakilpailu lopetettiin kesken ja ja kaikki 15 pääsivät mukaan.

Näin kävi myös naisten korkeushypyssä. Karsintarajan oli ylittänyt 11 osanottajaa, ja mukana oli vielä 3 kilpailijaa, joilta ylitys puuttui. Kilpailun johtaja tivasi kaikilta osanottajilta, haluvatko he jatkaa vai päästetäänkö kaikki mukaan? Näytti siltä, että kukaan osanottajista ei osannut päättää, mitä he halusivat. En jäänyt seuraamaan, miten farssi päättyi.

Naisen logiikka on usein arvaamaton?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (16 kommenttia)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Huvittavaa se oli minustakin.

Käyttäjän leilamustanoja kuva
Leila Mustanoja-Syysmeri

Muistanko väärin, mutta eikö Helsingin EM -kisoissa tapahtunut jokin vastaava hässäkkä naisten seiväshypyssä? Kummalliselta se sekoilu ainakin näytti.
Muuten, oliko kilpailun johtaja Lontoossa myös nainen? Johtajahan tässä - minun naisen logiikkani mukaan, heh - oli se, joka aloitti koko hässäkän :)

Raimo Myöhänen

Kilpailun johtaja oli mies! "aloitti koko hässäkän"! Ei olisi pitänyt kysyä liian vaikeita asioita.

Käyttäjän leilamustanoja kuva
Leila Mustanoja-Syysmeri

Olisikohan ollut parempi, ettei kilpailun johtaja olisi lähtenyt kyselemään osanottajien mielipiteitä, vaan todennut jämäkästi, että kaikki ovat loppukilpailussa ja piste. Niin minä ainakin olisin tehnyt. Olen kyllä kanssasi samaa mieltä siitä, ettei ole epätavallista, että naisjoukko keskuudessaan saa helposti aikaan kaakatusmaisen härdellin eikä päätöksiä saada aikaiseksi kovin napakasti.

Raimo Myöhänen

Pelkkä ilmoitus karsinnan päättymisestä olisi saattanut saada aikaan protestin jonkun osanottajan taholta?

Käyttäjän jarmokanerva kuva
Jarmo Kanerva

Tämä olisi prototyypit tapauksesta:

-Pysytään kannassa, vaikka tosiasiat kiistelevät
-Ollaan sokeita tosiasioille
-Söpö naisen saa vähän enemmän

Muita listalla ovat :
http://fi.wikipedia.org/wiki/Argumentointivirhe

Raimo Myöhänen

Jarmo. Piti oikein hetki ajatella, mitä sinä kirjoitit!

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Nyt puolustan korkeushypyn naisurheilijoita.
Miespuolinen kilpailunjohtaja ei osannut asettaa sanojaan oikein vaan yksitotisesti jankaten kysyi aina eri urheilijalta , hyppääkö tämä seuraavasta korkeudesta vai jättääkö väliin. Aivan älytön kysymys, johon ainakin yksi hyppääjä vastasi , että totta kai hän hyppää ,jos on pakko.

Susanna Kinnunen

Ei ole pakko hypätä.

En tajua blogistinkaan pointtia. Johtunee miehen logiikasta. Tosin en myöskään tunne olympiaseipään karsintasääntöjä (tämä ei ole yhdyssana).

Raimo Myöhänen

Susanna. Sääntöjen tuntemus on ensimmäinen ehto ymmärtämään kilpailujohtajan kysymys. Oletan kilpailijoiden olleen selvillä säännöistä?

Raimo Myöhänen

Pekka. Asia on juuri niin kuin sanot, mutta keskustelua asiasta käytiin myös ennen kuvaamaasi kysymystä. Silloin oli puhe juuri jäljellä olevien kilpailijoiden määrästä ja onko enää tarkoituksenmukaista jatkaa karsintaa.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Mielestäni keskustelua kävivät lähinnä naisurheilijat keskenään.

Kompromissina voidaan joka tapauksessa sanoa, etteivät miehen ja naisen logiikka kohdanneet toisiaan :)

Raimo Myöhänen

Suomalaiset selostajat kertoivat asiasta ennen kuin kamera kääntyi kilpailijoihin. He olivat saaneet tiedon todennäköisesti tapahtumapaikalta?

Jyri Terttu

Mikäli oikein ymmärsin, seipäässä ja korkeudessa finaaliin pääsi vain kaksitoista kilpailijaa, siis naisissa. Miehet taas tajusivat lopettaa karsinnan kun jäljellä oli neljätoista karsijaa.

Raimo Myöhänen

Jyri. Selostajat kertoivat, että kilpailun johtaja voi tehdä poikkeuksen ja ottaa mukaan useammankin. Säännöt ovat samat miehille ja naisille.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset