Roskanpoimijan blogi

Korvaako hoitohenkilökunnan määrä laadun

Olen nyt kahden vuoden aikana joutunut viidesti turvautumaan lähisairaalan hoitoon.  Syynä on ollut takykardia sekä neljä sydäninfarktia.  Näiden tapausten valossa uskallan ottaa kantaa sairaalan henkilökuntatarpeeseen potilaan katsantokulmasta.

 On totta, että jotkut hoitajat joutuvat kantamaan suuremman vastuun potilastyöstä kuin toiset. Eniten vastuun kantoon osallistuvat ne hoitajat, jotka eivät tupakoi, eivätkä viivy ylimääräisiä vuoroja kahvihuoneessa. Jos hoitajien työt olivat keskinäisessä tasapainossa, liika rasitusta ei koituisi kenellekään hoitotyöhön osallistuneelle.

 Yksi sairaaloita vaivaava ominaisuus lienee suosikkipotilaat. Heidän pyyntönsä hoidetaan välittömästi, vaikka potilas itsekin selviäisi niistä omin neuvoin. Käydään puolen tunnin välein tiedustelemassa potilaan vointia, vaikka viereisessä sängyssä makaisi todella huonossa kunnossa oleva  potilas.

 Olen tämän saman todennut palvelutaloissa. Ehkä välttevän palvelun syynä on joku henkinen ominaisuus, mutta suora vittuilu potilaan taholta aiheuttaa vain lisää huolenpitoa.

 Jos huolenpito saataisiin jaettua tasaiseksi per potilas, pärjättäisiin hyvin nykyisellä hoitohenkilömäärällä hyvin päiväsaikaan. Yövuoroon yksi lisähoitaja ei olisi pahitteesi. Tämä ei koske kaikkia osastoja.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Toiset potilaat osaavat erinomaisen hyvin manipuloida hoitajia!

Raimo Myöhänen

Pekka. Tähän tulokseen minäkin olen tullut. Samoin valitetaan milloin mistäkin pikkuvaivasta. Samaa tautia sairastava naapurisängyn potilas pysyy hiljaa.

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Hoitajille kuuluvat tauot jopa enemmän oikeutetusti, kuin ennenvanhaan armeijassa, jossa pidettiin 10 minuutin tupakkatauko joka tunti.

Kyllä määrää tässä tapauksessa korvaa laadun........Tai, paremmin sanottuna parantaa laatua nyt vallitsevasta surkeasta tasosta.

Raimo Myöhänen

Tuntuu vain ihmeelliseltä, kun samat tauot eivät koske kaikkia. Tai ainakaan kaikki eivät noudata niitä, koska silloin he eivät ennätä niille kiireen vuoksi. Miksi sitten heillä on kiire? Monikin kanssasisar kun pitää tupakkataukoa?

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Minä uskon kaikkien pitävän lakisääteiset taukonsa.
Muuten ei jaksa.

Tupakointikin on vähentynyt, koska useat sairaalat ovat julistautuneet savuttomiksi.

Eli, alueella tupakointikielto.

Raimo Myöhänen

Erään Vantaalaisen sairaalan ensiapuosaston ovenpielessä on vakituisesti 2-5 hoitajaa tupakalla. Alueella on tupakointikielto. Käyn usein paikalla keräämässä tyhjät tupakka-askit ja isommat natsat.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Hoitajilla ei minun tietääkseni ole muita lakisääteisiä taukoja, kuin ruokatauko.

Täällä Hämeenlinnassa sairaala on julistettu savuttomaksi ja hoitohenkilökunta ei ainakaan saisi tupakoida, mutta potilaat ja muu henkilökunta saa, joten kiellolta menee terä. Jossakin oli pari hoitajaa erotettu tupakoinnin vuoksi, joten ehkä asia menee eteenpäin.

Raimo Myöhänen

Minun tietääkseni jos alue julistetaan savuttomaksi, se koskee kaikkia!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset