Roskanpoimijan blogi

Hanhenpaskaa vehnäsessä

Ei, ette lukenut otsikkoa väärin. Siinä tosiaankaan ei lue hanhenmaksaa, vaan ihan sitä itteään, jota satapäinen hanhilauma jättää ruokailupaikalle jälkeensä.

 Auringon laskuhetken lähestyessä helvetinmoinen kaakatus täyttää ilman, kun lauman johtaja, alfa naaras keskustelee esikuntansa kanssa seuraavan yön ruokailu - ja levähdyspaikasta. Lopputuloksena on, että parvi laskeutuu vehnäpellolle, jota juuri ollaan puimassa. Kortta kaatuu kuin metsää Mauri-myrskyn aikana.

 Sen minkä suun kautta vatsaa täytetään, peräpää tyhjentää samanaikaisesti. Puolet viljasta syödään, loput korret jätetään jostain syystä pystyyn. Jäljelle jäänyt vilja on kelvotonta puimurilla ajettavaksi, sillä korjaamisen yhteydessä mukaan tulee niin paljon hanhenpaskaa, ettei sato kelpaa edes eläimille.

 Tekisi mieli niittää osa viljasta, tehdä siitä vehnästä, ja tarjota se sitten Ympäristöministeriön herroille. Siinä saisivat maistaa omaa herkkuaan.

 Ruotsissa on nyt lupa ampua liian runsaaksi kasvanutta valkoposkikantaa. Suomessa varmasti seurataan mukana kymmenen vuoden kuluttua?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset