Roskanpoimijan blogi

Vaiettu tappouhkaus

MEP Hannu Takkulaa haastateltiin tänään Ylen Puheradiossa. Eräs soittija  kysyi Takkulalta, onko totta, että Euroopan parlamentissa istuu henkilö, joka on siirtynyt islamin uskosta kristinuskoon? Takula myönsi tiedon oikeaksi ja että eräs islamilainen yhteisö (muslimiveljeskunta) on julistanut islamista luopujan  tappolistalle. Elävänä ei voi islamista luopua.

 Tämä tapahtui jo 6-7 vuotta sitten, mutta jostain syystä asiasta on visusti vaiettu. Nyt kyseistä MEPpiä vartio yötä päivää 4-5 vartijaa seuraten häntä Euroopan parlamentin istuntosaliin ja kenties toilettiinkin saakka. Ja tälläistä uskontoa Euroopan Unioni vaalii kuin kukkaa kämmenellä. Suvaitsevaisuudellakin pitää olla rajansa.

 Monet muistavat intialaisen kirjailijan Salman Rushdien, joka kirjoitti  kirjan "Saatanalliset säkeet".   Kirja sai muslimimaailman raivon valtaan. Itse Ruhollah Khomein, silloinen Iranin valtias,  julisti Rusdielle kuolemantuomion, joka tietääkseni ei ole johtanut toimenpiteisiin. Tosin monia kirjan kustantajia ja kääntäjiä on tapettu vuosien varsilla. Tämä tieto on lähtöisin Wikipediasta.

 Koetin etsiä Wikipediasta lisää tietoa joka koskisi kristinuskon omaksuneen MEP:ä ja hänen nykyistä elämäänsä, mutta Wikipediakin tuntuu vaikenevan, ainakin suomenkielellä.

 

Lähde: Yle Puheradio sekä Wikipedia

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (140 kommenttia)

Raimo Myöhänen

Kiitos tiedosta! Jostain syystä suomenkielistä versiota ei taida löytyä.

Heikki Ojala

kyllä sen ymmärtää kun ottaa selvää millainen vihervassarisakki on vallannut wikipediankin.

Jari Reinikka

Mitenköhän helposti tuollaisen fatwan saisi itselleen?

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Kirjailija Jari Tervo heitti suorassa tv-lähetyksessä Raamatun pilkallisesti lattialle.

Jos hän uskaltaisi esittää samanlaista hurjaa rohkeutta, ja heittää pilkkanaurun säestyksellä Islamin pyhän kirjan, Koraanin olkansa yli lattialle, hän saisi fatwan.

Hän monista pyynnöistä huolimatta ei uskaltanut tehdä sitä.

Sen sijaan hän pakeni kohun takia Uuden Suomen vakituisen kommentaattorin paikalta takavasemmalle.

Ilpo Nuorula

Kaikki muistavat Theo van Gogh'in kohtalon ja Hirsi Alin maasatapaon.
Toureempaa löytyy maltillisesta suomalaisten lomakohteesta Tunisiasta, täällä kirjoittaneen Mikko Mäkisen blogista : Kun mailma ei tajua"
Siellä 2012 kirjoitus: Onko tämä Islamia, jossa linkki videoon jossa näytetään, kuinka käy kristinuskoon kääntyneelle - pelkkää kuvamanipulaatiote tietty, kuten teurastetun van Goghin kuvatkin.

Raimo Myöhänen

Tervo uskaltaa olla rohkea vain silloin, kun selusta on turvattu. Lapsellista!

Raimo Myöhänen

Vieläkin ihmettelen, miksi tämän kaiken annetaan jatkua?

Marko Kervinen

Aivan näin. Itsekkin vanhan blogin aikaan kirjoitin tervolle että sama kohtelu koraanille.

Harmi kun vanhoja tekstejä löydy. Vai onko ne tallella?

Joku kirjoitri hyvin jari tervon teosta: kuin potkisi maassamakavaa.
Kristinuskoa kun voi "rauhassa" voi pilkata.

Raimo Myöhänen

En neuvo edes yrittämään.

Jari Reinikka

Hmm..ihan solidaarisuudesta voisin sellaisen hankkia. Eipä ne taida vaan mun tekemisistä sen enempää välittää.

Raimo Myöhänen
Jari Reinikka

No mua ei miehet hameissa oikein vakuuta. Kyllähän niitä täällä matbyyssa pyörii, tuskinpa ne kuitenkaan multa päätä irti leikkaisi...

Raimo Myöhänen

Jos ei päätä leikkaisi, niin kivitys on usein käytössä.

Tapio Vehmaskoski

Jari Tervo esiintyi kultapojuna TV:ssä vuodesta toiseen.

Raamatun heitto olan yli piti olla huumoria, mutta sitähän se ei ollut.

Suomessa raamattuun ja kristinuskoon kohdistuva pilkkaaminen on ollut jo vuosia ikäänkuin johdettu asia ainakin mitä tulee median asenteisiin.

Raimo Myöhänen

Kyllä vanhalla Jumalanpilkkalailla olisi vieläkin tehtävänsä.

Raimo Myöhänen

Ei ole salatiedettä Italiassa, mutta Suomessa on!

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Juu, huomasin, että j. olavi heikkinen oli kaivanut myös linkin jo minua ennen.

En nyt usko, että Suomen tiedotusvälineet ovat tahallaan pimittäneet tuota tietoa. Toisaalta, ei heillä nyt mitään hirveää tarvetta ole nähdäkseni ollut sitä korostaakaan. Jos taas Takkula ei nimeä sanonut, niin ei kai siihen ollut erityistä tarvetta.

Raimo Myöhänen

Kyllä Takkula mainitsi MEPin nimen, mutta ei jäänyt mieleen.

Hannu Keränen

En sitten tiedä mitä eroa siinä on, kun jotkut amerikkalaiset pastorit ovat vaatineet, attä valtion pitäisi alkaa tappamaan homoja, kun he eivät itse voi sitä raamatussa vaadittua rangaistusta toteuttaa joutumatta vankilaan.
Jotkut pastorit taas ovat ehdottaneet, että homot siirrettäisiin jollekin syrjäisellä saarella ja jos he eivät tuisi siellä toimeen, voitaisiin helikoperista lähettää ruoka yms apua.
Kannattaisi täällä kritityssä maassa keskityä kritinuskon sairauden ruotimiseen, eikä etsiä vikoja aina islamista.

Raimo Myöhänen

Näin sitä Keränen hyppäsi ulos aiheesta!

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Ei kai ihan off topic kun on kyse vaietuista tappouhkauksista.
Mutta tuon varsinaisen aiheesi suhteen asia on nyt sitten sinun ansiostasi puheenvuoron lukijoiden tiedossa.
Minusta ilmiö muistuttaa niitä kiristyskeinoja joita lahkot Suomessa järjestävät sellaisille jotka uhkaavat ryhtyä epälojaaleiksi.
Esim täällä kirjoittava Vaasalainen muslimi ei ainakaan tunnu miltään fatvattajalta. Mutta Jääskeläinen on oikeasssa kommenttialoituksessaan.

Raimo Myöhänen

Lestadiolaisistakin eroaminen sulkee eroajan koko yhteiskunnan ulkopuolelle. Henki sentään säilyy?

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Abortinvastustajat ovat tukeutuneet väkivaltaan taistelussaan aborttia vastaan ja USA:ssa väkivaltaisissa hyökkäyksissä aborttiklinikoita vastaan on kuollut kahdeksan ihmistä, joista neljä lääkäriä, kaksi klinikoiden työntekijää, yksi vartija ja yksi vapaaehtoistyöntekijä. Abortinvastustajat ovat myös syyllistyneet lukuisiin muihin terroritekoihin aborttiklinikoita vastaan, kuten pommihyökkäyksiin aborttiklinikoita vastaan, jatkuviin uhkailuihin henkilökuntaa vastaan, kidnappauksiin ja tuhopolttoihin. Vuoden 1977 jälkeen abortinvastustajat ovat syyllistyneet USA:ssa 17 murhayritykseen, 383 tappouhkaukseen, 153 päällekarkaus- ja pahoinpitelyrikokseen ja kolmeen kidnappaukseen.

USA:ssa ja Canadassa abortinvastustajat ovat syyllistyneet vuoden 1977 jälkeen 41 pommi-iskuun, 173 tuhopolttoon, 91 pommi-iskun yritykseen, 619 pommiuhkaukseen ja 1630 laittomaan tunkeutumiseen aborttiklinikoiden alueelle ja 1264 ilkivallantekoon aborttiklinikoita kohtaan.

Myös muissa maissa, kuten Australiassa, Canadassa ja Uudessa Seelannissa on tapahtunut murha, lukuisia murhayrityksiä, tuhopolttoja ja pommi-iskujen yrityksiä.

Aborttiklinikoiden lääkäreistä on levitetty kuvallisia julisteita ”Wanted for murder”, ja aborttiklinikoiden lääkärit joutuvat osin suojautumaan luotiliivein ja aborttiklinikat on usein suojattu teräslevetyin.

Abortinvastaista väkivaltaa pidetään USA:ssa yhden asian terroristiliikkeenä.

Maanalainen kristillinen terroristijärjestö ”Jumalan armeija”m Army of God, on toiminut useimpien aborttiklinikoiden työntekijöihin kohdistuneiden murhien taustalla.

Yhtenä tekijänä väkivaltaisille hyökkäyksille ja murhille aborttiklinikoiden työntekijöitä kohtaan on abortinvastustajien voimakas vihapuhe. Aborttia kuvataan murhaksi, ja näin ollen aborttiklinikoiden lääkäreitä nimitetään suoraan murhaajiksi. Eräs aborttilääkärien ampumisesta tuomittu terroristi ilmaisikin ajatuksensa näin: ”Minä tapoin tämän lääkärin, mutta tämä lääkäri oli syyllistynyt satojen syntymättömien lasten murhaamiseen, joten tekoni oli oikeutettu estämään lisää murhia tapahtumasta”.

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

Sini Lappalainen:

Täällä kirjoittava vaasalainen ei ole muslimi ;)

Veikko Penttinen

Keränen lopettaa ajattelun kuin seinään. Siis koska meillä on itselläkin uskovaisia hörhöjä kiusaksi asti, niin siitä vaan raijaamaan niitä lisää.

Raimo Myöhänen

Keräsen ajatukset eivät ole tästä maailmasta.

j.olavi heikkinen

toki uskontokunnista löytyy konservatismia jopa suomea myöten saati sitten laajan puhe- ja uskonnonvapauden omaavasta yhdysvalloista.

tuo italialaisen europarlamentaarikon tasapainoilu erilaisten uskonnollisten vaikutteiden välimaastossa asettaa näin yhdentyvässä euroopassa omanlaisensa haasteet myös suomen käytäville ihmisoikeuskeskusteluille. arjessa näkyvyyttä lisännyt islamilaisuus on pohjoismaissa sangen tuore ilmestys, joten siihen kohdistuu monenkin tasoista uteliaisuutta. sekä pelokasta että ylioptimistista.

Raimo Myöhänen

Runsaat tuhat vuotta sitten ristiretket olivat kristittyjen vastaus islaminuskoon.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Toivottavasti blogisti ei suunnittele ristiretkeä Italiaan :)

Raimo Myöhänen

Oliko tuo nyt järkevä kommentti?

Käyttäjän Setarkos kuva
Sakari Vainikka

Homoseksuaalisuus on edelleen rikos 77 maassa ja kuolemantuomion siitä voi saada Iranissa, Mauritaniassa, Nigeriassa, Saudi-Arabiassa, Sudanissa, Arabiemiraateissa ja Jemenissä. Näissä maissa ei liene kovin paljon Keräsen mainitsemia "amerikkalaisia pastoreita".

Raimo Myöhänen

Jos näitä amerikkalaisia pastoreita olisi ollutkin, heitä on harvennettu kuin rikkaruohoja.

Käyttäjän Tkope kuva
Tommi Jalava

Keränen:

Jottei totuus kuitenkaan kokonaan unohtuisi, kannattaa muistaa, että Suomen Karkkilassa vuonna 2009 vapaa-ajattelijoiden hautuumaalla tapahtui ikävä murha jonka toteutti paikallisten vapaa-ajattelijoiden palkkaama työntekijä.

Olisi paikallaan muistaa tämä, lukea kommunismin musta kirja, ymmärtää ateismin sairaus ja alkaa sitten vasta kaatamaan muutaman amerikkalaisen pastorin puheista lokaa kenenkään suomalaisen päälle.

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

Henkilö löytyy kyllä ja kääntymisensä, mikä oli melkoinen uutistapahtuma Italiassa, mutta mitään tietoa tappouhkauksesta ei löydy, päinvastoin:

"The Union of Islamic Communities in Italy — which Allam has frequently criticized as an organization that incites violence — slighted his baptism as "his own decision". The group's spokesperson, Issedin El Zir, said:

He is an adult, free to make his personal choice."

Raimo Myöhänen

MEP Hannu Takkula mainitsi radiohaastattelusta tappouhkauksesta ja 4-5 vartijasta Euroopan parlamentissa.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

On tietysti hyvä, että parlamentaarikkoa suojellaan tällaisessa tapauksessa. Alustuksessasi mainitsit kuitenkin termin "islamilainen yhteisö" ikään kuin maailman puolitoista miljardia muslimia olisi nyt julistanut kuolemantuomion jollekulle italialaispoliitikolle. Joku paikallinen äärihullu on tietysti saattanut uhkailakin.

Raimo Myöhänen

Minulle jäi sellainen kuva, että Takkula käytti tätä ilmaisua.

Käyttäjän Tkope kuva
Tommi Jalava

Vuorela:

Miksei poliisi käy hakemassa sitä yhtä paikallista äärihullua joka uhkailee? Miksi yhden paikallisen äärihullun annetaan pyörittää tällaista rulettia jossa maksetaan palkkaa 4-5 turvamiehelle ympärivuorokautisesta valvonnasta?

Raimo Myöhänen

Ehkä kyse ei olekaan yhdestä "äärihullusta", vaan kokonaisesta kansanliikkeestä?

Ilpo Nuorula

Antti!
Tapettiinko Teo vanGogh ? Lähtikö Ayaan Hirsi Ali maanpakoon kun Hollanti ei enää kustantanut henkivartioita. Tapettiinko tänään 14.8. taas kymmeniä itsemurhaiskuissa Afganistanissa?
Katso, jos pystyt tuo video, johon ylempänä opastan!
Sinua kiinnostaa todisteet jonkun italon uhkauksista...herramunvereni !!

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

Edelleen odotan faktatietoa kyseisen MEPin tilanteesta.

Ilpo Nuorula

Eli Antille on jostain syystä olennaista tämä nimenomainen meppi, kun avaus puhui fatwoista yleensä. Miksikähän en hämmästy?

Ilpo Nuorula

Eli Antille on jostain syystä olennaista tämä nimenomainen meppi, kun avaus puhui fatwoista yleensä. Miksikähän en hämmästy?

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Lukekaapa tarkkaan tuo Heikkisen mainitsema wikiartikkeli. Erityisesti loppuosa, jossa kerrotaan Italian muslimien ja katolisten todellisesta suhtautumisesta tähän turhanaikaiseen julkisuudentavoittelijaan, joka haluaisi kieltää moskeijojen rakentamisen lailla.

Raimo Myöhänen

Tärkeintä asiassa on moskeijan suunniteltu rakennuspaikka?

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Corriere delle Sera -lehdessä vuonna 2005:

Moschee-mania, serve uno stop

Linkki löytyy tuosta wikiartikkelista.

Raimo Myöhänen

Italian kieli ei suju edes välttävästi.

Matti Laine

Koska en voi linkata Mikko Mäkisen blogiin sen sisältämän varsin graafisen videon vuoksi, lainaan siitä pätkän:

"Vapaamielinen keskusteluohjelman juontaja Tawfiq Okasha esitti muutama päivä sitten Egypt Today -ohjelmassa videon, jossa muslimista kristityksi kääntyneeltä tunisiaismieheltä leikataan kaula irtipoikki.

Videolla näkyy ja kuuluu seuraavaa:
- Kun maassa makaavaa ja kohtaloonsa alistuneelta vaikuttavaa nuorta miestä pidetään paikallaan, taustalla rukoillaan "Allahin puolesta kosto monijumalaiselle luopiolle", "Allah vahvistakoon uskontoamme ja tehköön sen voittoisaksi monijumalaisuutta vastaan", "Allah lyököön uskottomat muslimien käsillä" ja "Ei ole muuta jumalaa kuin Allah, ja Muhammad on hänen lähettiläänsä".
- Miehen kurkun leikkaus alkaa "Allah on suuri" -huutojen säestämänä kestäen aika kauan.
- Lopulta irrotettua päätä esitellään voitonhuutojen säestämänä."

Uskonluopioilla on tosiaankin pelättävää muslimien taholta. Eipä tästä ole pitkääkään aikaa, kun ruotsalaiset imaamit käskivät tappamaan uskonluopiot. Emmeköhän mekin saa kohta omat yhtä humaanit imaamimme.

Raimo Myöhänen

Tämä islamin sääntö ei tunnu olevan monenkaan keskustelijan tiedossa?

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Vielä harvemman tiedossa lienevät todelliset islamin säännöt,
http://webcitation.org/65QdNJN3w
http://en.wikipedia.org/wiki/Ahmad_Kutty

varsinkin kun epätietoisuutta on myös islaminuskoisten omissa joukoissa:
"The ideal is for Islam to reform itself. Moderate Muslims believe that automatic execution of apostates does not have a secure basis in the Quran and early Islam. They may be right about this. It certainly is not a dominant theme. But can or will these moderates reform Islam on this subject? Can they persuade their more traditional fellow Muslims who follow the hadith and classical fiqh closely? Will they write numerous articles and books explaining why execution for apostasy is not found in the Quran? This would benefit all societies everywhere, for it would open the door for many to leave Islam, which is a burdensome and severe religion."
http://answering-islam.org/Authors/Arlandson/apost...

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Matti Laine

Löysit sitten torontolaisen imaamin esiintymään kaikkien muslimien puolesta. Mikäs siinä sitten, olihan hän viidensadan vaikutusvaltaisimman joukossa. Mitähän ne 499 muuta sitten ajattelevat?

Katsotaanpa mitä oikea imaami on mieltä tästä asiasta:
http://islamqa.info/en/ref/14231/%20Apostate
Fourthly:
The apostate is not to be put to death immediately after he falls into apostasy, especially if his apostasy happens because of some doubt that arose. Rather he should be asked to repent and he should be offered the opportunity to return to Islam and resolve his doubts, if he has any doubts. Then if he persists in his apostasy after that, he is to be put to death.

Lisää samaa tavaraa löytyy tuolta:
http://islamqa.info/en/ref/20327/%20Apostate

Sivumennen sanoen sinun imaamisi perustelee asiaansa abrogaatiolla kumotuilla Koraanin jakeilla. Oikea imaami ei tee sitä vahingossa. Uskonluopioiden tappokäskyt tulevat sunnasta ja Muhammedin antamia esimerkkejä löytyy useita.

Hadith-kokoelma Sahih Bukhari Volume 9, Book 84, Number 57:
http://www.cmje.org/religious-texts/hadith/bukhari...
Kertojana 'Ikrima:
Muhammed sanoi: ”Kuka tahansa luopuu islamilaisesta uskonnostaan, hänet tappakaa.”

Ilmeisesti nämä ruotsalaiset imaamit ovat eri mieltä sinun imaamisi kanssa
Alla on esitetty ruotsalaisen imaamin esittämä tappouhkaus uskonluopioille.
http://www.thelocal.se/36166/20110915/

Toivottavasti esittelemäsi imaamin aatteet pääsevät valtavirraksi. Hänen opetuksensa vain sattuvat olemaan varsin harhaoppisia suuren enemmistön mielestä.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

No vaikeapa on Lainetta vastaan argumentoida, kun tunnistaa oikean ja väärän imaamin.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Matti Laine

Väärä imaami vai olisiko parempi sanoa vääristelevä imaami on hyvin helppo tunnistaa. Hän puolustelee omia näkökantojaan kumotuilla Koraanin suurilla. Erittäin tunnettu sellainen on juuri se Koraanin kohta, jossa sanotaan, ettei islamiin pakoteta. Se on varhaisia Medinan aikaisia suuria, jolloin Muhammedilla oli vielä hiukan epävarma olo.

Ääni kellossa muuttui kun hän sai valta-aseman ja Mekan ajalta ovatkin sitten peräisin huomattavasti agressiivisemmat jakeet. Silta ajalta ovat peräisin myös nuo uskonluopioiden tappokäskyt muista tappokäskyistä puhumattakaan. Jostakin syystä länsimaisiin "suvaitsevaisiin" ihmisiin tuo taqiyya näyttää uppoavan kuin häkä. Ilmeisesti totuuden ymmärtäminen olisi liian kamalaa, joten paljon helpompaa on piiloutua tuollaisen vääristelyn taakse ja kuvitella islam sen mukaiseksi.

Jari Reinikka

Täh?!? Leikattiin pää irti? Eli jos hankin itselleni tämän fatwan niin leikataanko multa pää irti?

Raimo Myöhänen
Ilpo Nuorula

Jari !
Käy vilkaisemassa ylhäällä mainitsemani video.
Tapahtuu maassa, johon meiltä tehdään rantalomia.

Toisaalta, jos haluat tietää, onko länsimaisilla ennakkoluuloja islamin suhteen, mene jossain muussa kuin kotimaanlennolla keulan puolimmaisen huussin luo ja huuda par kertaa: jumala on suuri!
Arabiaksi tietenkin.
Bussikin kelpaa. Kookkaan puoleinen reppu saattaa tehostaa kanssamatkustajien tunnelmointia!

Jari Reinikka

Juu. Taidanpa jättää väliin tällä kertaa

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Omien sanojensa mukaan Allamilla on ollut henkivartijat jo viisi vuotta ennen kääntymistä.
http://www.zenit.org/rssenglish-22151

Eli uskonnonvaihto ei liene syynä, vaan jo aiemmat kriittiset mielipiteet.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Raimo Myöhänen

Takkula kertoi vain vartijoiden olemassaolosta useiden vuosien ajan.

j.olavi heikkinen

http://www.sampoterho.net/?p=1925

tuossa eräs suomennettu versio.

äärimmillään konservatiivinen tai teokraattisia muotoja saanut islamismi on tietenkin vastenmielistä ja uhka kaikenlaiselle demokratialle. tuotakaan uhkaa ei silti tarvitse mielestäni liioitella, esimerkiksi mafia italiassa tai kotoiset "helvetin enkelit" käyttävät samoja terroriin perustuvia kontrollitaktiikoita omissa ympyröissään.

Raimo Myöhänen

Tulit siis siihen lopputulokseen, että islam on hyvä asia?

j.olavi heikkinen

no en, koska olen ateistipakana :)

kannustan islaminuskoisia, kuten kristinuskoisiakin, suhtautumaan uskontoonsa vähemmällä kiihkeydellä.

Raimo Myöhänen

Ovatko ne meillä mielestäsi tasapainossa?

Susanna Kinnunen

Vastaan puolesta, että ainakaan kaikkia muslimeja ei tarvitse pelätä. Näin ollen kaikki islamin versiot eivät ole vaarallisia.

Saudien harjoittama käsienkatkontaislam on erittäin vastenmielistä.

j.olavi heikkinen

"Ovatko ne meillä mielestäsi tasapainossa?"

- uskonnoissa niiden ydintä tarkastellen löytyy enemmän yhtenevyyksiä kuin yksilöiviä eroja - puheenparsi on eri, mutta sisältö on jotakuinkin samaa..

suomessa nuo mainitut uskonnot ovat hyvinkin balanssissa keskenään, vaikka kieltämättä maailmanlaajuisesti islam näyttäytyy tällä hetkellä voimakkaammin geopolitiikan areenoilla kehitysmaita yhdistävänä tekijänä ja yhdistyy ajatuksissa herkemmin terrorismiin.

Raimo Myöhänen

Veikkaan, että päältäpäin heitä on vaikea erotella?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Ihme kärjistystä. Islam ei ole mikään yksiselitteinen monoliitti. Ja nuo aikaisemmin mainitsemasi ristiretket olivat aika älytön juttu!!!!!

Raimo Myöhänen

Muslimien eri oppisuuntien välillä on taisteltu Pohjois-Afrikassa viimeisen vuoden ajan. Samoin tapahtuu parhaillaan Syyriassa.

Raimo Myöhänen

Ei yhdisty pelkästään ajatuksissa herkemmin terrorismiin, vaan myöskin käytännössä.

Petri Haapa

Höpö höpö. Kyllä niitä islaminuskosta luopuneita on vaikka kuinka.

Raimo Myöhänen

Petri. Veikkaampa sinun olevan väärässä.

Petri Haapa

Ainahan sitä veikata voi, mutta minäpä tiedän, enkä veikkaa

Raimo Myöhänen

Veikkaa vaan. Lotossa on jättipotti.

Petri Haapa

"Veikkaa vaan. Lotossa on jättipotti."

No sitten, voitonmahdollisuudethan paranivat kummasti, kun arvonnassa on sentään jättipotti;-)

Raimo Myöhänen

Kyllä islaminuskosta luopuneita on. Jotkut ovat nykyään ilman päätä, toiset vain vainon kohteina.

Petri Haapa

"Jotkut ovat nykyään ilman päätä, toiset vain vainon kohteina."

Länsimaissa ollaan vain niin sivistyneitä, että tuo pää poikkaisu on mennyttä maailmaa. Sen sijaan vainon kohteena ovat uskostaan luopuneet, olipa uskonto sitten kristinusko tai islam.

Susanna Kinnunen

Anna yksi esimerkki Saudi-Arabiasta, maasta jossa Mekka on.

Petri Haapa

Miksi juuri Saudi-Arabia, eikö joku parlamentaarinen demokratia kävisi?

Eero Tillanen

Mitään uskontoa ei pitäisi suojella arvostelulta. Kyseessä ovat taikauskoon perustuvat oppijärjestelmät, jotka on luotu ihmisten manipulointiin ja alistamiseen. Henkilökohtainen usko tai sen puute on jokaisen oma asia, mutta uskonnot ovat kaikki rectumista.

Raimo Myöhänen

Nyt meillä on tilanne, jossa ainoastaan yksi uskonto on arvostelun yläpuolella.

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

Lähinnä minua kiinnostaa pitääkö tämän kirjoituksen otsikko, "Vaiettu tappouhkaus", paikkansa, ja jos pitää, liittyykö se tässä tapauksessa islamiin.

Islamin synkkiä sovelluksia en vähättele, mutta en luots lestadiolaisen Takkulan puolueettomuuteen ja "varmaan tietoon" juuri tämän asian suhteen.

Blogisti saattaa erehtyä, Takkulan haastattelun perusteella, mutta tässähän juuri tähän tapaukseen liittyvät tiedot on hyvä tarkistaa.

Raimo Myöhänen

Ohjelmassa puhelinsoittaja kysyi, pitääkö paikkansa, että EU:n parlamentissa islamista kristinuskoon muuttanut MEPpi liikkuu 4-5 vartijaa mukanaan kaikkialla. Takkula vastasi, että pitää paikkansa. Hän nimesi myös kyseisen mepin.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Takkulan vastaus on siis epätarkka.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

Sanoiko Takkula syyn miksi k.o. meppi liikkuu turvamiehet mukanaan?

Keskustelusta huomasin että herra olisi tarvinnut turvahenkilöitä jo aikoja ennen paljon rummutettua kastettaan. Pitääkö tämä paikkansa?

Raimo Myöhänen

MEP liikkuu turvamiehet mukanaan, koska islamilainen järjestö on langettanut hänelle kuolemantuomion.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Löytyisikö lähdeviitettä?

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Raimo Myöhänen

Kuuntele Puheradiosta Hannu Takkulan haastattelu. Ohjelma kertoo MEPpien työstä tänään.
Ohjelma lähetettiin 14.8.2012

Petri Haapa

Suomessa on ollut lähinnä ongelmia Iranista tulleista turvapaikanhakijoista, jotka ovat kääntyneet kristityiksi, mikä on Iranin lain mukaan kiellettyä, mutta se on Iran se. Esimerkiksi Turkissa on erilainen lainsäädäntö.

Raimo Myöhänen

Periaatteessa islam kieltää kaikkia kuoleman uhalla luopumasta islamista.

Petri Haapa

Samanlaisia tulkintojahan voi tehdä Raamatusta. Joskus keskiajalla ei tarvittu kuin vääräuskoiseksi toteaminen niin oletettu vääräuskoinen oli jo päätä lyhyempi

Petri Haapa

Islam ei ole lain asemassa monessakaan maassa

Raimo Myöhänen

Pitää paikkansa, mutta kristinusko on kehittynyt inhimilliseksi sen jälkeen, islam ei.

Raimo Myöhänen

Sariaa otetaan käyttöön parhaillaan Libyassa ja Egyptissä. Näin kertoi päivän uutiset radiossa.

Petri Haapa

No kun annetaan Islamille sama aika kuin annettiin kristinuskolle, niin eiköhän se siitä maallistu. Islam syntyi sentään reilut 600 vuotta myöhemmin kuin kristinusko. Kyllä länsimaissakin vielä keskiajalla oltiin aika pöljiä tuon kristinuskon kanssa. Piti oikein maapallo kiertää, että pystyttiin sanomaan, että ei se litteä tämä maanpiiri olekaan. Mutta Galileo Galileikin oli vielä menettää päänsä, kun uskalsi heliosentrisyyttä kannattaa;-)

Jari Reinikka

Haapa,

Yritätkö sanoa, että muslimit ovat kristittyjä 600v jäljessä? Elävät siis mielestäsi keskiajalla? Jos persu sanoisi, että islam on keskiaikainen uskonto niin sitähän pidettäisiin loukkauksena, luultavasti rasistisena sellaisena.

Petri Haapa

Reinikka ottaa silmän käteensä ja tsekkaa mitä vuosilukua islamilaisessa maailmassa eletään.

Jari Reinikka

Miten liittyy siihen, että sinä pidät islamia keskiaikaisena uskontona? Vai mitä tarkoitit sillä, että meidän pitää odottaa 600v? En oikein ymmärrä mitä yritit sanoa. Btw nuoriso on Ranskassa taas liikkeellä

http://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/52713-rajua-mella...

Petri Haapa

Reinikka: ei kukaan keskiajalla tiennyt elävänsä keskiajalla.
Ööh, vielä kerran paksummasta rautalangasta: Islam syntyi noin 600 vuotta kristinuskon jälkeen ja islamilainen ajanlaskukin noudattaa tätä kaavaa ja se on noin 600 vuotta nykyisin käytössä olevasta gregoriaanisesta kalenterista jäljessä. Ja vielä paksummasta rautalangasta: islamin maailmassa uskonto on samassa asemassa kuin kristinusko oli keskiajalla länsimaissa.

Eero Tillanen

600 vuodessa Euroopan islamisaatio on saatettu päätökseen ja naisia tapetaan mielivaltaisesti kuten Afganistanissa. Islamisaatio on esim. Belgiassa jo vaarallisen pitkällä:

http://www.youtube.com/watch?v=ZDKk15KcqNk

Eikä tilanne ole Ruotsissakaan hyvä:

http://www.youtube.com/watch?v=KzLECtFT4aU

Lisäksi, kun muistetaan miten imaamit jäivät kiinni valehtelusta, mikä paljastettiin hunnutettujen toimittajien ansiosta, niin uhka on todellinen. Vääräuskoisille valehtelu on hyve.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Mahtaakohan Tillanen huomata omaa sisäistä Allahia kommentistaan?

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Eero Tillanen

Tuskinpa, sillä olen agnostikko. Kämäräinen voinee avustaa tässä?

Petri Haapa

"Lisäksi, kun muistetaan miten imaamit jäivät kiinni valehtelusta, mikä paljastettiin hunnutettujen toimittajien ansiosta, niin uhka on todellinen. Vääräuskoisille valehtelu on hyve."

Ihan pöyristyttävää. Länsimaissa papit ovat sentään jääneet kiinni vain pedofiliasta;-)

Ilpo Nuorula

Haapa!
Kun minä ateistina saan diktaattorin valtuudet ja käyn pappien kimppuun.
Aloitanko kaikkien uskontojen pappien vähemmistönä olevista pedofiileista, jotka kaikki nämä kirkot itsekin tuomitsevat.
Vai imaameista, jotka eivät tuomitse länsimaissa tehtyjä murhia ja rohkaisevat länsimaiden lain vataisen sharian vaatimista?
Samaa luokkaa kommenttisi kuin jo mainitun Jari Tervon väittämä, että vaimoaan hakkaava suomijuoppo tekee kunniaväkivaltaa.
Erona on muuatta kansanedustajaa lainaten se, että selvittyään jeppe tuomitsee itse itsensä kuin myös koko hänen ympäristönsä äitiään myöten.
Rauhanuskossa näin käy, jos kunniaväkivalta jätetään tekemättä, ja sen voi tehdä muu suku.

Petri Haapa

Miten niin kun? Aika levottomia näin loppuillasta tuumailet, liekö alkoholilla osuutta asiaan. Älä ota enää, huomenna on työpäivä

Raimo Myöhänen

Ilpo on pääasiassa oikeassa.

Eero Tillanen

Toki se on yhtä lailla pärssiistä. Olen sitä mieltä, että kaikki uskonnot ovat ihmisten manipulointiin ja alistamiseen kehitettyjä, taikauskoon perustuvia oppijärjestelmiä ja siksi tuomittavia. Henkilökohtainen usko on jokaisen oma asia.

Raimo Myöhänen

Henkilökohtainen uskonto tai uskomus ei saa johtaa toista mieltä olevan tappamiseen.

Raimo Myöhänen

Itse artikkelissa en halua ottaa kantaa itse uskontoon sinäänsä, ainoasttaan kyseiseen tapaukseen.

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

"Elävänä ei voi islamista luopua"

Otat leipätekstissä kantaa nimenomaan uskontoon.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Islamiin yhdistetty fatalistisuus on vahvasti Tillasen kommentissa läsnä.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Raimo Myöhänen

Kommentoinnin tarkoituksena on oman mielipiteen esilletuonti.

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

Raimo Myöhänen:

Blogin leipätekstissä sanot "Takkula myönsi tiedon oikeaksi ja että islamilainen yhteisö on julistanut islamista luopujan tappolistalle"

Aiemmin kommenteissa sanoit "MEP Hannu Takkula mainitsi radiohaastattelusta tappouhkauksesta ja 4-5 vartijasta Euroopan parlamentissa"

Myöhemmin sanot "Takkula kertoi vain vartijoiden olemassaolosta useiden vuosien ajan"

Lopuksi sanot "Ohjelmassa puhelinsoittaja kysyi, pitääkö paikkansa, että EU:n parlamentissa islamista kristinuskoon muuttanut MEPpi liikkuu 4-5 vartijaa mukanaan kaikkialla. Takkula vastasi, että pitää paikkansa. Hän nimesi myös kyseisen mepin."

Tulkitsen että Takkula sanoi kyllä. Ja Takkula sanoi nimen.
Nyt minua kiinnostaa mitä Takkula ei sanonut.
Samoin minua kiinnostaa miten luotettavana hänen lausuntoa voidaan ilmenneessä tilanteessa pitää. Ja kuinka paljon leipätekstissä on Sinun tulkintaasi Takkulan lausahduksesta.

Ilpo Nuorula

Alfthan!
Minua kiinnostaa edelleen, näin kun fatwoista puhutaan, tiedätkö tapauksia, joissa uskoa vaihtaneita on tapettu tai uhkailtu?

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

Tiedän.

Lähteenäni eivät ole vihasivustot vaan yleensä luotettavana pidetyt uutistoimistot ja vapaat toimittajat (joilla on usein muslimitausta).

Nyt kuitenkaan en löydä tähän kyseiseen meppiin liittyvä luotettavaa tietoa mikä viittaisi tappofatwaan, pikemmin päinvastoin.

Raimo Myöhänen

Antti. Lukemalla kaikki kommentit tarkkaan, löydät toistakymmentä lähdeviitteitä asiasta.

Raimo Myöhänen

Alfhtan. Soita jollekin Mepille ja kysy asiaa, äläkä jatka turhanpäiväistä jankkaamistasi.

Eero Tillanen

Antti Alfthan, muistatko kuka on Salman Rushdie?

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

Muistan. Ja tiedän että hänelle on tappofatwa.
Tiedätkö sinä minkä takia?

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Hannu Takkulan haastattelu löytyy täältä:

http://areena.yle.fi/radio/1635981

Hän sanoo, melko ohimennen, kaveristaan Allamista, että "Muslimiveljeskunta laittoi tappouhkauksen päälle". Tämän niminen puoluehan toimii ainakin Egyptissä ja Syyriassa. Takkulan lähde ei käy ilmi.

Raimo Myöhänen

Kiitos Jari-Pekka. Nyt epäilijätkin saavat sielulleen rauhan.

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

Muslimiveljeskunta on Egyptissä toimiva poliittinen puolue.
Kyseinen meppi on syntyjään egyptiläinen.
Poliittiset puolueet eivät tee päätöksiä, kuten fatwaa. Sen tekevät uskonoppineet. Egyptin uskonoppineet ovat yleensä melko maltillisia verrattuna esim. joihinkin pakistanilaisiin ryhmiin.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Takkula on kuitenkin ilmeisen väärässä. Kannattaa lukea tämä Haaretzin artikkeli:

http://www.haaretz.com/print-edition/features/musl...

Siinä kerrotaan, että Allam arvosteli vuonna 2003, muslimina siis, Hamas-järjestöä terrori-iskuista, ja juuri Hamas julisti tappotuomion. Italian hallitus järjesti henkivartijat jo tuolloin, ennen kuin mies oli europarlamentaarikko ja Paavin julkisuutta hyväkseen käyttävä käännynnäinen.

Europarlamentaarikko syyttää Egyptin hallituspuoluetta perusteetta.

Raimo Myöhänen

Takkula kertoo tuntevansa kyseisen MEP:in melko hyvin.

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

Jos Hamas on tämä uhka, on syy poliittinen. Sillä ei ole mitään tekemistä uskonnon kanssa.

Mikä olikaan blogistin väittämä leipätekstissä?

Raimo Myöhänen

Hamas on Alfthanin oma keksintö. Siitä minä en ole maininnut mitään.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Minä mainitsin. Takkula valehteli, että Allamia uhkaa Muslimiveljeskunta. Myöhänen muisti väärin, että Allamia uhkaa "islamilainen yhteisö". Haaretz kertoi, että tosiasiallinen uhkaaja on Hamas, joka suuttui Allamiin vunna 2003.

Raimo Myöhänen

Nyt tallotaan jo lillukanvarsia!

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Muslimiveljeskunnan sotkeminen Hamasiin vastaa sitä, että joku Lähi-Idän poliitikko sotkisi Suomen Keskustan English Defence Leagueen. Molemmathan ovat siellä jossain Pohjois-Euroopassa toimivia poliittisia järjestöjä.

Raimo Myöhänen

Saman uskontokunnan edustajia molemmat.

Harri Lehtonen

Mikä lienee herrojen Haapa, Keränen, Alfthan & co motiivi islamin kiihkeään puolustamiseen? Se alkukantainen ja epädemokraattinen totalitaarijärjestelmä kyllä leviää meille - kuin hirvikärpänen - ilman ulkopuolista apuakin.

Raimo Myöhänen

Taitaa kyseisten herrojen pojat vaihtaneet uskontonsa islamiin?

Petri Haapa

Olen vaihtanut kaikki uskontoni pois jo teini-ikäisenä. Nyt ihmettelen niitä, joilla pitää aina olla joku uskonto

Raimo Myöhänen

Toiset ovat sitä mieltä, että pitää olla joku korkeampi, jonka puoleen hädässään voi kääntyä.

Petri Haapa

En puolustele mitään uskontoa, en sen paremmin kristinuskoa kuin islamia tai buddhalaisuuttakaan - näin ateistina. Uskonto on ihmisen keksinnöistä se kaikkien aikojen tuhoisin.

Raimo Myöhänen

Ateistien määrä kasvaa samalla kun sivistys laajenee.

Jari Teräväinen

Tuskin ne islamia puolustaa pojat, vaan se on tekosyy jolla voi kirjottaa vastaan henkilöitä jotka on erimieltä kuin pojat..

Raimo Myöhänen

Näin minäkin ajattelen. Esittelevät yksinkertaisuuttaan!

Raimo Myöhänen

Anteeksi Antti Alfthan, että loukkasin itsetuntoasi. En tiennytkään, että se on noin heppoisissa kantimissa.
Kommentointi suljetaan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset