Roskanpoimijan blogi

Athos vuoren salaisuus

Kreikan pohjoisosassa, Makedoniassa,  sormenmuotoisena niemenä Aigeianmereen työntyy 50 kilometriä pitkä Athosvuoren niemimaa. Itse niemimaa on munkkien itsehallinto aluetta, johon parin vuosituhannen aikana on perustettu 20 suurta luostaria sekä iso liuta pienempiä. Yhdelläkään naisella virallisesti eikä naaraspuolisella eläimellä ei ole lupa vierailla alueella.

 Kuitenkin kuulin Kreikassa ollessani, että mieheksi puettuja naisia, joita aviomies ei ole saanut raskaaksi,  on toimitettu joihinkin pikkuluostareihin kuukauden ajaksi. Siellä munkit ovat "rukoilleet" naisen  puolesta, että Neitsyt Maria saattaisi hänet raskaaksi. Ja kas kummaa! Kuukauden oleskelun jälkeen nainen on kuin onkin raskaana. Athos-vuoren ihme on taas kerran tapahtunut!

 Kymmenkunta vuotta sitten Kreikan kulttuuriministeri Melina Merkouri yritti väkisin tunkeutua munkkien asuinalueelle, mutta munkkien uhatessa asevoimin puolustaa aluettaan, Melina luopui aikeistaan.

 Aikoinaan Athosvuorella asui noin 10.000 munkkia, mutta nykyään vain neljännes tuosta luvusta.

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Jukka Mäkinen

Athos olisi varman maailman onnellisin paikka jos sitä testattaisiin.

Raimo Myöhänen

Olen viettänyt yhden päivän siellä vuosikymmeniä sitten.

Raimo Myöhänen

Venäläiset ne keksivät aina tikusta asiaa.

Käyttäjän Setarkos kuva
Sakari Vainikka

Ilmari Kiannon Turjanlinnan salin keskellä oli puinen tukipilari johon kirjailija oli kaivertanut erilaisia suomen- ja latinankielisiä mietelauseita. Kerrotaan, että siellä oli tällainenkin teksti: "Jos naisia ei olisi, miehet seurustelisivat jumalten kanssa paratiisissa."

Raimo Myöhänen

Kianto tuomittiin Talvisodan aikana 6 kuukaudeksi kuritushuoneeseen venäläisille jättämien tietojen johdosta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset