Roskanpoimijan blogi

Jalkapallo on suurta teatteria

Nykyajan jalkapalloilijat ovat taitureita vihreällä veralla pelaajina yhtä lailla kuin rangaistuspotkujen ja vapareiden kalastajina. Kokeneet erotuomarit kyllä hyvin erottavat nämä sukeltajat, mutta jos he eivät edes kerran pelin aikana vihellä tälläistä selvää kalastusta, heillä ei ole seuraavana vuonna asiaa tuomita mitään tärkeätä ottelua. Seuroilla on vahva ote valittaessa erotuomareita tärkeisiin otteluihin.

 Taituruudesta puheenollen tulee mieleen turkulainen Mika Aaltonen, joka Italiassa pelatussa jalkapallo-ottelussa Interiä vastaan ampui kaukolaukauksen puolikentästä Interin maaliin . Siinä hevosenpotkussa ei ollut mukana mitään vilppiä. Nyt kauppatieteiden tohtori, dosentti Aaltonen opettaa Aalto yliopistossa.

 Jokaisessa nykyajan huippujoukkueessa on omat keltaisen korttien kalastajat. He kaatuvat vähäisimmästäkin kosketuksesta eivätkä nouse ylös ennenkuin erotuomarin pilli on soinut.

 Näiden kaatujien lisäksi joukkueissa on vapaapotkuspecialistit: toiset ovat erikoistuneet suoriin kaukolaukauksiin Mika Aaltosen tavoin. Toiset taas rankkarirajan kulman läheisyydestä lähetettyihin kierrelaukauksiin. Kolmas joukko koostuu maalinedustan kookkaista pääpelaajista, jollainen esimerkiksi Sami Hyypiä aikoinaan oli.

 Hyvä pelinrakentaja on joukkueelleen kultaakin kalliimpi. Tälläisellä pelinrakentajalla on silmiä joka puolella. Jari Litmanen oli Ajaxin aikoina juuri tälläinen.

 Jalkapallossa vastustajan maaliin tehdyt maalit ratkaisevat. Kukkona tunkentälläkiolla maalintekotilastoissa viimeaikoina on häärinyt argentiinalaista syntyperää oleva Barcelonan Lionel Messi. Hänen hyvyytensä salaisuus ovat keskikentän syöttöautomaatit Xavi, Iniesta ja Sanchez vain muutama mainitakseni.

 Kukaan edellämainittu Barcelonan pelaaja ei ole kunnostautunut vapareiden tai rankkareiden kalastajana.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän timpuri kuva
Timo Uppala

Asiaa Raimo kirjoitat.

1. Arvoturnauksissa pitäisi ottaa käyttöön videotarkastus. Ruutu pitäis näkyä myös katsomoihin. Kahdesta joukkueelle tulleesta filmauksesta viimeiselle filmaajalle punainen kortti.

2. Tehokaspeliaika käyttöön. Pallo sivurajasta ulos, kello seis ja heiton jälkeen käyntiin. Sama kulmista ja vapareista. Ihmeelliset liukuvat "tuomarin lisäajat" veks.

3. Koriksesta tuttu palautuskielto myös fudikseen. Kun hyökkäävä joukkue on edennyt puolen kentän yli, palloa ei saa enää antaa omalle kenttäpuoliskolle. Riskinottoa ja maaleja lisää!

Näillä eväin fudis nykyaikaan.

Raimo Myöhänen

Timo. Sinulla on valtavan hyviä ehdotuksia. Jos yksikin niistä otettaisiin käyttöön, niin jalkapallon entisen piirivalmentajankin olisi mukavampi pelejä seurata.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset