Passiivitalo on yhtä kuin hometalo ?

Saksassa passiivitaloja on rakennettu jo kolmisenkymmentä vuotta. Vähitellen villitys on levinnyt Suomeenkin, johon niitä ei missään nimessä saisi rakentaa. Sama pätee muihinkin pohjoismaihin. Mutta nyt sille ei enää mahdeta mitään. Talonrakennus on mennyt siihen, että ensin rakennetaan puolen millin talo, jonka lämmityksessä vuosittain säästetään 1.000 €uron verran. Samalla saatetaan talo alttiiksi homeelle. Samoin kuin siinä asujatkin.

Mikä ihme sähkön säästäminen on villinnyt muuten järkevät ihmiset. Talon rakennuskustannuksia nostetaan 5-10%:ia jotta vuodessa säästettäisiin kulutetun sähkön hinnassa 0,2%:ia. Kuluu 25-50 vuotta, ennenkuin rakentamiseen käytetty lisäraha on sähkönkulutuksella säästetty takaisin. Tähän laskelmaan ei ole otettu mukaan niitä homeen aiheuttamia korjauksia, eikä ihmisten sairauksia, jotka hometalossa asuminen aiheuttaa.

Jokainen tässä maassa passiivitaloja vastustava leimataan kerettiläiseksi, joka ei ymmärrä talonrakentamisesta mitään. He saattavat hyvinkin olla oikeassa, mutta missä sitten piilee passiivitalon suosijan viisaus? Väitetään ja lasketaan vaan säästynyttä sähköä eikä oteta huomioon rakennuksen tuuletusta. Kun seinät , katto  tai lattia ei hengitä, niin välttämätön seuraus kosteutta kerääntyvissä paikoissa on home. Kosteutta kertyy ikkunoiden ympärille, jolloin silikoonitiivisteet muuttuvat mustiksi ja ikkunan alla oleva osa alkaa kasvaa pitkää karvaa. Samoin pesuhuoneen lähellä olevien kaappien peränurkat ja verhojen taustat.

Ensimmäiseksi lähettäisin passiivitalojen rakentajat  tutustumaan itse henkilökohtaisesti näitä vanhoja -80/-90 luvuilla rakennettuja taloja. Kyselisivät asukkailta, miten he ovat reagoineet esiintyviin home-esiintymiin. Vähin , mitä tähän hätään voi tehdä, on lukea ihmisten kokemuksia asumisesta hometalossa oheisen linkin kautta. Netistä löytyy valtavasti vastaavia esimerkkejä, mutta aloittakaa tästä.

 

                http://www.suomalaiset.de/forum/showthread.php?t=5826

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu