Roskanpoimijan blogi

Sodkiko Bäckman suoraan kulmaan?

Kerrotaan seuraava puolitosi juttu kunnioittamastani SMP:n entisestä puoluesihteeristä Eino Poutiaisesta. Oli pidetty SMP:n tupailtaa Pohjois-Karjalassa kaukana  rautateistä. Tupaillan päätyttyä miesväki siirtyi saunomaan puoluesihteeri Poutiaisen jäädessä tekemään muistiinpanojaan kautta maakunnan kuuluisaan muistikirjaansa.

Asiat kirjattuaan puoluesihteeri siirtyi saunan puolelle muiden kylpijöiden jokkoon. Seinällä naulaan ripustettu lämpömittari näytti 90 astetta. Siihen Poutiainen totesi, että täällähän saattaisi vesi kiehua.Ei ei Eino, vesi kiehuu 90 asteessa kenties Himalajalla, mutta täällä Suomessa se vaatii täydet sata astetta kiehuaksen kunnolla.

Eino katseli muita saunojia hetken kuin kysyäkseen, miten se nyt noin meni ja siirtyi sitten takaisin pukuhuoneeseen tutkimaan muistiirjaansa. Hetken kuluttua saunaan palattuaan puoluesihteeri virkkoi, että sodkin suoraan kulmaan. Selitys hyväksyttiin toteamuksin, että sattuuhan sitä. Oma kantani on se, että Eino Poutiainen oli aikanaan Suomen politikoista ainoa jonka teot ja puheet olivat balanssissa koko hänen suuruutensa aikoina.

Oliso nyt nykyisen politiikan häirikön syytä siirtyä alas saunan parvelta tutkimaan sitä paksua kasaa koulukirjoja, joissa varmasti joissakin kerrotaan hyvän käytöksen liittämisestä kuivaan juridiikkaan. Oman itsensä korottaminen kaiken arvostelun yläpuolelle ei voi olla saamasi koulutuksen tarkoitus. Tapasi rikkoa raja-aitoja, joiden olemassaoloa  me kansalaiset emme ole edes tiedostaneet, kertovat lapsuudessasi saamatta jääneestä rakkaudesta vanhempiesi taholta. Miksi syydät vihaasi minuun tai toisiin eri mieltä oleviin. Olenko minä suurin kanto vihasi kaskessa? Jos näin on,siitä vaan.

Mutta jos niin haluat, täältä löytyy myös valmiutta ojentamaan sovinnon kättä. Se ei mitenkään tarkoita, että siirtyisin harvalukuiseen kannatajiesi joukkoon. Siihen minun oikeustajuni ei jousta. Vihankannon lopettaminen silti sopii, jos haluat.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (16 kommenttia)

siviilitarkkailija (nimimerkki)

Ainoa ongelma helsingin yliopiston dosentin palstan poistamisessa on se että ihmiset eivät saa tietää sitä millä eväillä helsingin yliopisto palkkaa väkeään.

Vaalien alla pitää varsinaiselle poliittiselle keskustelulle luoda tilaa. Ja silloin narrin ja hörhön pitää väistyä että isot pojat ja tytöt voivat avata sanaisen arkkunsa.

vaskisti (nimimerkki)

Jäämme odottamaan, että Erkki Tuomioja jälleen astuu puolustamaan Bäckmanin sanan- ja tutkimuksenvapautta. Tuomioja ei ole jostain syystä ehtinyt kommentoimaan sitä, kun Bäckman vaati viiden vuoden vankeusrangaistusta kaikille väärinajattelijoille.

Maikki (nimimerkki)

Kun JB tajusi, ettei hänen provosoivat kirjoitusensa aiheuttaneet hänelle suoraan kohdistuvaa haittaa, hän jatkoi höyryä lisäten etsien rajojaan kuten pieni lapsi. Piti edetä aina presidenttiin saakka, ennenkuin tarinalle saatin .

Raimo Myöhänen

Eipä olisi ihme, vaikka Örkki astuisi tapansa mukaan areenalle siinä vaiheessa, kun sinne ilmestyy tilaa.

Raimo Myöhänen

Maikki. Noin minäkin ajattelen. Hän etsi rajojaan, jotka olivat yllättävän kaukana.

Raimo Myöhänen

Siviilitarkkailija. JB ajoi itsensä tietoisesti tai tapaturmaisesti tähän. Syyttäköön vain itseään.

Poudiaisesta (nimimerkki)

Raimo Myöhäselle. Minä muistan pikkupojasta tämän Poudiais-jutun vähän toisin. Kerrottiin kersantti Poutiaisesta, joka piti luentoa alokkaille ja sanoi, että veten kiehumispiste on yhteksänkymmentä astetta.

Yksi alokas oli käynyt kouluja ja sanoi: Herra kersantti, veden kiehumispiste on 100 astetta. Poutiainen lupasi tarkistaa asian. Seuraavalla tunnilla hän sanoi: Alokas oli aivan oikeassa, veten kiehumispiste on sata astetta, mutta minä tarkoitinkin suoraa kulmaa.

Sitten Poudiainen tuli uteliaaksi ja kysyi, että mistäs se alokas on kotoisin, kun on noin viisas. Alokas vastasi, että Turun ja Porin läänistä. Siihen Poutiainen: Nyt alokas on kyllä väärässä, eihän kukaan voi olla kahtesta läänistä yhtäaikaa.

Mutta niin vain Poudiaisen korvat puun dakana ovat edelleen osuuspankin tunnusmerkkinä - mikä nuoremmille polville tiedoksi saatettakoon.

Raimo Myöhänen

Hyvin kerrottu juttu. Kuten huomaat, hyvä jutun pohja voidaan sijoittaa mihin ympäristöön tahansa. Tämän Sinun kertomasi version kuulin ensi kertaa.

Poudiaisesta (nimimerkki)

Raimo Myöhäselle. Kyllähän juttuja piisaa, jos vain maita riittää. Huomasin kirjoittaneeni, että lapsena kuuntelin Poudiais-juttuja, mutta kyllä se oli aikuisiän alussa.

Alkukirjoituksesi viestii siitä, että olet päässyt riidankylväjän listoille oikein kunnolla. Hän on vissiin haukkunut sinut lähes kaikilla tuntemillaan negatiivisilla nimikkeillä?

Hyvä, ettet ole siitä välittänyt. Vain mieleltään terveitten ihmisten puheista kannattaa välittää. Tämä henkilö on lisäksi patologinen potenssiin neljä -valehtelija. Tämä on sitä Poudiaisen matikkaa. Kun riitankylväjä puhuu 20 prosenttia totta ja 80 prosenttia valetta - AINA - niin eikös se ole potenssiin neljä?

Tarjoat riidankylväjälle sovinnon kättä. Jos hän tarttuu käteesi, niin laske ihmeessä sormesi sen tarttumisen jälkeen ja pidä varmuuden vuoksi hanskat käsissä. Tämä tyyppi on salakavala hivuttaja, joka asteittain valtaa blogisi ja jos terminoit kirjoituksia, olet kohta käräjillä syytettynä maankavalluksesta, vallankumouksesta, lapsenryöstöstä ja henkisen vamman tuottamisesta.

Aikuisen ja kypsän miehen ele joka tapauksessa. Lycka till.

Raimo Myöhänen

Kiitos vain palautteesta. "Riidankylväjältä" on jo olemassa uhkaus käräjille menosta. Katsotaan, miten äijän käy?

Poudiaisesta (nimimerkki)

Raimo Myöhäselle. Jos ei olisi niin hullu homma, voisi vain nauraa. Eiköhän sillä riidankylväjällä ole niissä entisissäkin käräjäjutuissa tekemistä. Olen kuullut, mitä en tietenkän voi varmistaa, että hän olisi tehnyt lähes 70 tutkintapyyntöä poliisille niin ulkoministeriöstä, suposta, keskusrikospoliisista kuin ties keistä kaikista.

Ai niin, siitä Soviet Storysta hän on tehnyt rikosilmoituksen ja samalla Pro Kareliasta. Aika hupaisaa, kun ko. filmi on Amerikoita ja EU-parlamenttia myöten näytetty eri puolilla maailmaa ja elokuvatarkastamo on sen tiettävästi hyväksynyt. Sitte Suomesta löytyy yks hörhö, joka keksii, että siinä on jotain rikollista.

Luulen, että poliisi kohta tekee riidankylväjälle oman päätöslomakkeen, jossa vain tapauksen numerot vaihdetaan ja teon kuvaus, mutten ne alkaa ilmottaa, ettei anna aihetta, ei löydy syyllisyyttä.

Sinun kirjoitustesi pohjalta itse paavikaan ei saisi sinua syytteeseen, niin hullua syyttäjää ei löytyisi. Mutta voithan sinä laittaa laskun tälle riidankylväjälle henkisestä kivusta ja särystä ja uhkauksen tuottamasta ahdistuksesta. Kyllä varmasti keksit nimikkeitä tarvittaessa.

Nyt tarttee mennä, joten hyvät päivän jatkot.

mikko-oskari koski (nimimerkki)

JB:n kanssa samalla luokalla peruskoulun vuosiluokilla 2-8 oleskelleena voin vakuuttaa, ettei hän ainakaan tuolloin jäänyt vaille tapakasvatusta. Mitä on vuoden 1986 jälkeen hänelle tapahtunut, ei ole tiedossani (näitä erikoislaatuisia julkisuuteentuloja lukuunottamatta), eikä kiinnostakaan.
Puolalan musiikkiluokat eivät olleet mitään kovin hyvän yhteishengen malliporukoita, mutta ylitsepääsemättömiä ristiriitojakaan ei ollut. Se, mikä taatusti koulukiusaamisen kriteerit täytti, oli sanallista nilviäistelyä, johon varmasti osallistuimme kaikki kummallakin puolen tätä nykyään niin trendikästä raja-aitaa. Kenelläkään tuskin lienee mitään syytä ylpeillä niillä muistoilla.

Gagarin (nimimerkki)

Eino Poutiainen nostettiin SMP:n puoluesihteeriksi siksi, että Vennamolla oli pelisilmää. SMP ratsasti unohdetun kansan asialla ja kukapa muu kuin hörökorvinen pohjoiskarjalainen pienviljelijä, joka ei osaa lausua "d":tä, olisi paremmin voinut edustaa tuota kansanosaa. Toki Vennamo itsekin yritti parhaansa antaakseen itsestään rahvaanomaisen köyhän kansan puolustajan kuvan, mutta hän vaistosi itsekin, että Munkkiniemessä asuva Fennandereista polveutuva lakitieteen lisensiaatti ei koskaan pohjimmiltaan tule vakuuttamaan kaikkia kyseisestä statuksesta. Poutiainen oli vaaraton ja uskollinen.

Heikki Ojala (nimimerkki)

Muistan elävästi vaalit, joissa Eino hakkasi herrojen roknoosit
mennen - tullen. Myös persoonana hän oli sellainen, joita kaipaisi tämänpäiväiseenkin politiikkaan. Rehellinen kansanmies.
Täysi vastakohta nykyajan tehokasvatetuille broilereille.

JB ja hänen "vaalimölynsä" on minulle edelleenkin mysteeri ?!
Meinaako hän todella tuollaisella meuhkaamisella saada kannattajia,
vai tekeekö hän jonkin sortin tutkimusta aiheen tiimoilta ?
Olen jälkimmäisen vaihtoehdon kannalla.
Tai sitten on kolmaskin vaihtoehto, jossa putken päästä ei valoa näy.

agendo2 (nimimerkki)

toisinajattelija 2008!

Kaipailit eilen "antistalinistin" keräämää Bäckmanin syytelistaa.
Se on nyt Leena Hietasen uusimmassa blogi-keskustelussa.

Raimo Myöhänen

Käykäämme siellä vierailemassa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset