Roskanpoimijan blogi

Angela Merkel, oikeaan aikaan oikeassa paikassa

Itä-Saksassa Karl-Marx-yliopistossa fysiikkaa ja kemiaa  opiskellut Angela Merkel väitteli tohtoriksi  vuonna 1989 kvanttikemiasta. Sitä ennen hän oli avioitunut opiskelutoverinsa Ulrich Merkelin kanssa v.1977, joka liitto kesti kuitenkin vain muutaman vuoden. Merkel sukunimensä Angela tuli sittemmin säilyttämään avioiduttuaan uudelleen opettajansa, kvanttikemian professori  Joachim Sauerin kanssa.

DDR:ssä asuessaan tuleva koko Saksan liittokansleri osallistui ahkerasti Freie Deutsche Jugent -nuorisojärjestön toimintaan, jossa hän kohosi hyvinkin korkeaan asemaan. Myöhemmin tämä korkea asema on Saksan tilanteen muuttuessa vaihtunut vain "kulttuurityöksi", jonka kuvaa ei ole tarkemmin valotettu.

Angelan varsinainen poliittinen ura alkoi vuonna 1989, jolloin hän liittyi hyvin tilanteen haistaen oppositioliike Demokraattiseen allianssiin DDR:ssä. Sen riveissä hän pääsi silloisen Saksojen yhdistymishallituksen lehdistösihteeriksi maaliskuussa 1990. Myöhemmin Saksojen  yhdistymisen tapahduttua Itä-Saksalainen DA ja Länsi-Saksalainen kristillisdemokraattisen puolue, CDU, yhdistyivät. Angela Merkel pääsi heti liittokansleri Helmut Kohl'in suosioon ja ministeriksi hänen hallituksiinsa vuosina 1991-1998. Kristillisdemokraattisen puolueen pääsihteeriksi Angela valittiin vuonna 1998.

Liittokansleri Helmut Kohl'in kompuroidessa vaalirahoituksensa kanssa vuonna 1999, Angela Merkel oli ensimmäisenä kaatamassa hyväntekijäänsä pois puolueensa johdosta ja valtaamassa paikkaa itselleen, toisten vielä ihmetellessä, miten tässä näin kävi? Sopivasti Angela nimesi itsensä päätekijäksi puolueen maineen pelastajana, joten luonnostaan tällainen henkilö tuli valita puolueen puheenjohtajaksi v.2000.

Vuoden 2005 liittopäivävaaleissa silloinen liittokansleri Gerhard Schröder oli varma ennakkosuosikki, mutta Angela taitavasti naiselliseen tapaansa kampitti hänetkin kuten entisen auttajansa Helmut Kohl'in aikoinaan.  Näin entinen  Itä-Saksan "kulttuurityöntekijä" oli valittu koko Saksan ensimmäiseksi naispuoliseksi liittokansleriksi.

Euroopan unionissa Angela Merkel on ajanut voimakkaasti Saksan etua ohittaen röyhkeästi koko Euroopan yhteisen edun. Jos jokin lakiesitys on ollut Saksan etujen vastainen, sitä on käsitelty niin kauan, että Angelaa hiertänyt kohta on saanut uuden muodon tai ainakin lisäyksen lakitekstiin, joka on muuttanut sen sisällön.

Arvatkaapa, kuka on EU:n seuraava presidentti? Siihen voi mennä hieman aikaa, mutta Angela on tottunut olemaan oikeassa paikassa oikeaan aikaan, eikä hän kaihda käyttää kyynärpäitään, kysykää vaikkapa Helmut  Kohl'ilta!

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (21 kommenttia)

Raimo Myöhänen

#1. Freie Deutsche Jugent, FDJ, oli DDR:ssä toiminut sosialistinen nuorisojärjestö.

Nykyään Saksassa toimii FDJ:na tunnettu pienimuotoinen äärivasemmistolainen organisaatio.

Lähde: Wikipedia

Visitor (nimimerkki)

Kenekähän etuja se Angela oikein ajeleekaan ;-)

"Angela Merkel, a Neocon as President of the European Union

He emphasises her links with the neo-conservatives and her idea of US leadership in Europe."

http://www.voltairenet.org/article145409.html

kokoomusta äänestävä (nimimerkki)

Näköjään liittokansleri Merkeliä voidaan pitää melkoisena opportunistina. Ensin DDR:ssä hän oli kommunistisen Hitler Jugendin toiminnassa mukana. Sitten Saksan yhdistymisen aikoihin hän ryhtyi kristillisdemokraatiksi.

Suomessahan tälläinen opportunismi on tuttua. Ajatellaanpa vaikka Urho Kekkosen karhunkierrosta: Valkoisen teloitusryhmän johtajasta ja Etsivän Keskuspolisiin kuulustelijasta Kremlin juoksupojaksi.

Raimo Myöhänen

#3. Sieltähän se vastaus löytyy. Valitettavasti vain englanniksi.

Raimo Myöhänen

#4. Kuten artikkelissa totesin: Oikeaan aikaan oikeassa paikassa. Hänen nenänsä on hyvin haistanut pian tapahtuvan mahdollisuuden!

Visitor (nimimerkki)

#5. "Valitettavasti vain englanniksi."

~Merkelin mielestä USA:lla tulisi olla johtoasema Euroopassa.~

Valitettavasti suomen kielellä saa aika huonosti tietoa maailman tapahtumista...

Aikoinaan jo ihmettelivät mielenosoituksessa, mettä mistä tuo Merkel oikein on tullutkaan ;-)

http://i2.photobucket.com/albums/y7/Aknib/karneval...

Neocon, sanalle ei löydy edes suomenkielisestä Wikipediasta kunnollista artikkelia, engalnninkielisestä Wikipediasta sen sijaan löytyy oikein laaja artikkeli. Suomeksi löytyy haulla uuskonservatiivi Wikipediastakin hieman enemmän asiaa.

Allu A (nimimerkki)

Angela on erinomaisen taitava poliitikko. Naispuolinen kommunistiossi nousee yhdistyneen Saksan johtoon.

Hyvin kävisi Angelalle nykyisen miehen sukunimikin. Rosendahl-Hirvensalon Saksalais-suomalaisen koulusanakirjan (1973) mukaan "sauer" tarkoittaa: hapan, karvas, juro, tuima, katkera, vaivalloinen, raskas. :-)

Kommentti (nimimerkki)

Olkoonpa mitenkä tahansa, mutta tämä nykyinen EU:n hiirulaispresidentti ja leuaton ulkoministeiri eivät voi olla lopullinen totuus. Tälle EU:n touhuilulle nauraa aidan seipäätkin.

Raimo Myöhänen

#5. Pahoittelin asiaa lukijoiden kannalta. Toivon, että kommenttien linkit osoittaisivat suomenkielisille sivuille.

Raimo Myöhänen

#8. Enpä lainkaan ihmettele, ettei Angela ole ottanut miehensä sukunimeä.

Raimo Myöhänen

#9. Totesin heti valinnan jälkeen, että valituiksi tulivat henkilöt, joista tulee olemaan vähiten harmia!

Juhani Putkinen

On se Merkel ainakin parempi kuin Schröder - vaikka siihen nyt ei paljon tarvita.

Visitor (nimimerkki)

#10. "Toivon, että kommenttien linkit osoittaisivat suomenkielisille sivuille. "

Siihen on ollut pyrkimys, mahdollisuuksien mukaan, mutta kuten tuolla edellä totesin, suomimedia on kovin hiljainen joistain asioista ja tietoa tulee suomenkielellä joskus vuosienkin viiveellä, jos tulee ollenkaan...

"Uuskonservatismi (neokonservatismi).

http://fi.wikipedia.org/wiki/Uuskonservatismi

Raimo Myöhänen

#13. Schröder ennätti ennen liittokanslerin viran jättöä junailla itselleen hyvätuloisen viran. Että se siitä punavihreydestä!

Raimo Myöhänen

#14. Toivomukseni oli yleisluontoinen.

ylern optimisti (nimimerkki)

Ilmeisesti tuo Angela Merkkel sai Itä-Saksassa erittäin hyvän koulutuksen sekä tieteellisen että poliittisen. Eväät päästä mahdollisimman korkealle luotiin siellä. Saksa on EU:n erittäin merkittävä nettomaksaja, joten Merkkelillä on vaikuttava ja kova ääni. Taitaapa muita maita välillä potuttaa.

Raimo Myöhänen

#17. Merkel määrää missä mennään ja mihin mennään, aivan kuten annoit ymmärtää. Kun seuraa nykyistä menossa olevaa huippukokousta, tuntuu kuin kaikilla muilla olisi yksityistä asiaa Merkelille.

repe (nimimerkki)

Miten Saksan etua ajaa ilmaiset sukellusveneet Israelille ym?

Raimo Myöhänen

#19. Sanoin, että ajaa voimakkaasti Saksan etua EU:ssa....

Tarkkailija (nimimerkki)

Angela Merkel on aivan samannäköinen kasvoiltaan ja silmiltään kuin Adolf Hitler. En tällä mitään pahaa tarkoita, huomasin vain että kävisi vaikka tyttärestä...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset