Roskanpoimijan blogi

Hajusteterroristit

Minkä ihmeen takia joidenkin iäkkäämpien naisten pitää ulos lähtiessään kaataa niskaansa pullollinen hajusteita, joita myös myyjien taholta hajuvesiksi kutsutaan. Ei se hajusteen määrä tee teitä yhtään raikkaammiksi. Laatu on määrää paljon tärkeämpi, ja on meidän kanssaeläjien mielestäkin suotavampaa.

Maailmassa elää paljon henkilöitä, jotka ovat allergisia tai muuten eivät kestä epäaitojen hajujen maailmaa. Tälläisiä hajuja voivat olla yleisesti käytetyt pesuaineetkin, mutta useimmiten sellainen kohdataan halpojen ns hajuvesien maailmassa.

Ei pieni määrä tätä ällöttävää lemua miestä kaada, mutta kun sitä pitää kaataa niskaan pullokaupalla, niin ainakin raitsikassa sellaisen takana istuvalta tuntuu hengitysilma loppuvan tuossa tokiossa.. Eikä raitsikka ole ainoa paikka, jonka ilmapiirin täyttävät epäaidot hajusteet. Muita paikkoja ovat bussit ja erikoisesti lentolaitteet. Moninaisia ovat olleet ne kerrat, kun olen joutunut pyytämään emolta paikanvaihtoa hieman raikkaampaan istumapaikkaan.

Jostain kumman syystä laatukama, sillä tarkoitan oikeita laatuhajusteita, olivat ne sitten dödöjä tai Chanel vitosia, eivät aiheuta silmien vetisyyttä tai nenän hillitöntä vuotamista. Lisäksi  niitä ei tarvitse käyttää kuin tilkka kerrallaan. Ja käyttökerratkin voivat toistua pari kertaa päivässä. Näin minua opsti eräs hajuvesimyyjä Venetsian lentokentällä, kun kerroin hänelle pulmastani.

Keskustelun seurauksena ostin JOY nimistä hajuvettä, joka maksoi maltaita, mutta oli ja on edelleen hintansa fäärtti.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (18 kommenttia)

tapio oksanen

Hajusteet ovat siltä ajalta, kun ei peseydytty. Nykyaikana on järkyttävää lotrata mennenillä ja punaisella moskovalla.

Jukka-Pekka Vasara

Jeesus täyttä asiaa : menopaussi-ikäherkku + prkleen paljon hajustetta. Argh että oksennan. Haisisivat reilusti hielle, tai vaikka paskalle ja viinalle siihen päälle, mutta tuo tyrmäävä yhdistelmä kemiallisia hajusteita ja sitä menopaussihikeä... Ja puhun nyt Korkeasti Koulutetuista Arvostetuista Ammattilaisista enkä mistään lähiöbaarin pölhöpirjoista.

Raimo Myöhänen

Puhdas hien haju on hajuvesistä parhaita. Parin päivän vanhana siinä on jo ellottava lisä.

Käyttäjän JoannaKurki kuva
Joanna Kurki

Aiheesta kirjoitat, etenkin näin pakkaskaudella kun ihmisten keuhkot ovat Suomessa muutenkin kovilla.

Raimo Myöhänen

Suomeen pitäisi julistaa hajusteista vapaa viikko. Silloin huomattaisiin niiden käytön olevan turhaa.
Vastaava kuukausi olisi aiheellinen Venäjälläkin. Juuri erikoisesti siellä!

Jukka-Pekka Vasara

Venäjällä rikkaan tuoksujen sinfonian syynä on paitsi Rikkaampi hygieniakäsitys niin myös siinä että monilla ihmisillä on siellä vaikea käydä pesulla heikkotasoista asumisesta johtuen: pelkkä kylmä vesi ja vati jne.

Raimo Myöhänen

Niinhän se taitaa olla. Venäjällä varat käytetään varustautumiseen, kansa kärsii puutetta.

Raimo Myöhänen

Tapio Oksanen. Aivan oikein! Napoleonin hovissa ei ollut tapana peseytyä, joten väkisinkin ihmisten eritteet alkoivat "tuoksahdella" ikävästi. Nämä tuoksut sitten peitettiin hajusteilla, joita käytettiin tarpeen mukaan. Tarve lisääntyi ajan mukana niin, ettei muuta puhdistautumista tarvittukaan.
Ei ihme, ettei Napoleonille ja Josephinelle tahtonut millään ilmaantua perillistä!

Ilkka Järvelä

Suomen talvi on sekä pitkä että pimeä. Tästä on Raimon kuvaamalle ihmisryhmälle muodostunut ongelma: he eivät tule nähdyiksi. Mutta tulevatpa haistetuiksi, joten eivät jää huomaamatta!

Raimo Myöhänen

Onpa osuva kuvaus pulmaan! Sielläkö se villakoiran ydin piileekin?

Ari Suhonen

Sitä sattuu sukupuolesta riippumatta. Suosittelen tutustumaan eteerisiin öljyihin, joista pystyy tekemään hienotunteisemman (vähemmän muita häiritsevän) ja persoonallisen tuoksun itselleen.

Raimo Myöhänen

Aivan oikein. Jotkut miehet suihkuttavat dödöä itseensä niin, ettei Suomen ajokoirakaan tunnistaisi isäntäänsä.

Juhani Putkinen

Ryssätkin ovat peittäneet pahaa hajuaan hajuvesillä.

Mutta varsinainen asia minulla oli Marokon Kauhu, josta vaihdoimme muutaman sanan aiemmin blogissasi.

Suosittelen lämpimästi Seppo Porvalin kirjaa Minä Marokon Kauhu, vuodelta 2005. Siinä Sortavalan karjalaispoika kapteeni Juutilainen kertoo elämästään.

Raimo Myöhänen

Mainitsemaasi kirjaa minulla ei vielä ole , mutta pari aihetta läheisesti käsittelevää kylläkin.

Tärkein niistä on legendaarinen E. Palolammen "Kollaa Kestää" , painettu 1940.

Toinen on Carl von Haartman'in "Frankon Armeijasta Kollaanjoelle". Molemmat käsittelevät Kollaanjoen taiteluja kiitettävästi. Erikoisesti Palolammen versio on maankuulu.

Sotien aikana puskaryssät paikallistettiin hajun perusteella. Hajun alkulähde lienee ollut tupakan korvikkeena poltettu mahorkka.

Juhani Putkinen

Palolammen kirja on todella hyvä, sen pitäisi kuulua jokaisen todellisen suomalaisen lukemistoon.

Carl von Haartman taas oli jossakin vaiheessa Kollaalla taistelleen komppanianpäällikkö Juutilaisen esimies - pataljoonankomentaja.

Edelleen suosittelen lämpimästi em. Porvalin kirjaa. Sitä ei suinkaan tarvitse omistaa - Suomessa on erinomainen kirjastoverkosto.

Raimo Myöhänen

Täytyypä poiketa kirjastoon, kunhan kaihileikkausten jälkeen saan toimivat lukulasit. Nyt käytän tekstin lukemiseen suurennuslasia.

frank (nimimerkki)

Kaikkein järkyttävimpiä nuo hajupilvillä varustetut matamit ovat uimahalleissa: hajusteet kirvelevät silmiä viereisellä uimaradalla!

Raimo Myöhänen

Mainitsemasi uimahallijuttu onkin minulle aivan uusi asia. Eivätkö nämä "matamit" käy ennen uima-altaaseen menoa suihkussa kuten muutkin uimarit?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset