Roskanpoimijan blogi

Rantaruotsalainen junaili minulle varoituksen

Uusin taas kerran tämän artikkeni, koska joku hulttio poistaa sen jatkuvasti.

Viime sunnuntain artikkelini aiheena oli rantaruotsalaisen  Dragsvikin varuskunnan  ja Kontiolalden varuskunnan välinen vertailu ja perustelut siitä, kumman piti jatkaa ja kumman lopettaa, jos nyt kummankaan. Kesken kommennoinin mukaan ilmestyi Aleksi Laineeksi itsensä nimennyt henkilö, joka alkoi määräillä, mitä saa rantaruotsalaisista kirjoittaa ja mitä ei. Ellei häntä uskota, hän ilmiantaa minut WebMasterille, aiheena  kansanosaa vastaan kirjoittelusta.

  Pojan kirjoitustyyli osoitti, ettei hän ollut syntyperäinen suomalainen, eikä kovin vanha. Ehkä 15 vuotias. Lisäksi hän ei sanonut, että artikkelissani olisi ollut hänen "ruotsinkielisiä ystäviään" loukkaavia aiheita, vaan yatäviä loukkaava kielenkäyttö sisältyi kommentteihin.

 Vaatimus artikkelin poistosta toistui muistaakseni vielä toisenkin kerran, mutta ilmoitin hänelle, että koska blogi on minun, päätän myös siitä, mitä poistan ja mitä en.

 Tämä kyseinen rantaruotsalaisten tekstipoliisi seikkailee yleisesti näillä Uuden Suomenkin sivuilla. Hänellä tuntuu olevan melko suuri vaikutusvalta siihen, mitä rantaruotsalaisista saa kirjoittaa ja mitä ei.

 Kun omatunto ei ole puhdas, niin pienetkin arvostelut kasvavat HEVOSEN kokoiseksi.

 Valitan Uuden Suomen WebMaster, menitte lankaan!

 Roskanpoimija

 Artikkeli on uusinta tältä ystävänpäivältä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

11Suosittele

11 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (96 kommenttia)

Teemu Tilaeus

Minä olen hieman ihmetellyt, miksi minä en ole saanut koskaan mitään varoitusta kirjoittelusta. Tosin eräs virkamies huomautti minua siitä, että saatan innostaa joitakin lakkoilemaan ruotsin opiskelussa ja sillä seurauksella heidän tulevaisuutensa valinnat saattavat vaikeutua.

Onko kyseessä henkilö, jonka nimikirjaimet on JF?

Raimo Myöhänen

Sähköpostin lähettäjäksi mainitaan vain Uuden Suomen WebMaster.
Kyseessä sanottiin olevan kansanosaan kohdistuva ILKEILY !

Teemu Tilaeus

Ilkeily? Täytyy sanoa, että suomenruotsalainen tekopyhyys on taas huipussaan.

Jukka Johansson

Sait siis toimitukselta sähköpostia jossa mainittiin, että olet ilkeillyt? Ihanko totta? Oliko ukaaseja jatkotoimenpiteistä?

Raimo Myöhänen

Ainakin tämänhetkinen jatkotoimenpide on ollut se, että artikkelini on luvatta poistettu.

Jukka Johansson

Myöhänen

Jokseenkin omituista, että poistellaan tuolla tavalla. Kuinka monelle on mahtanut käydä samoin? Tuntuu siltä, että tällä systeemillä halutaan pitää bloggaajat varpaillaan. Mutta mistä sitä voi tietää kuka mistäkin "loukkaantuu". Ammattiloukkaantujia tuntuu riittävän.

Raimo Myöhänen

En tiedä, kuinka usein tätä tapahtuu. Minulle noin viiden vuoden aikana tämä oli ensimmäinen kerta.

Jukka Johansson

Minulta on poistettu yksi kirjoitus, joka ei ollut asiaton, mutta mainitsin siinä yhden ammattiloukkaantujan nimen ja olen melko varma, että hän siitä sitten toimitukselle ilmoitti. Pari päivää sitten sain sähköpostiini tylyn ilmoituksen "Olet saanut varoituksen asiattomasta sisällöstä Uuden Suomen
blogipalveluissa"

- Ei mitään selvennystä mistä tämä voisi johtua. Kuka ilmoittanut, mistä sisällöstä on kyse, ei mitään. Olisi reilua edes mainita kuka on suuttunut. Voisi sitten vastaisuudessa varoa kommentoimasta jotain bloggaajaa. Tuollaiset epämääräisyydet saavat olon jotenkin omituiseksi. Kuka-mitä-häh...

Raimo Myöhänen

Jukka! Juuri samanlainen oli minunkin saamani ilman lähettäjän nimeä ollut teksti. Lähettäjäksi mainittiin Uuden Suomen WebMaster. Toivottavasta Uusi Suomi varmistaa, on se sähköpostin takana?

kari iivari merenko

.. Raimo-, ystävän neuvo : vaihdappa vähän nuorempi ( vanhempi ) kuva; snadisti katu-uskottavanpi; partaa ,tukkaa, lävistyksii + tatskoja ja huomaat ett alkaa vastapuolella puheet parantua...

Käyttäjän JulesVirne kuva
Jules Lehtonen

Teemu. Miksi poistit viimekesäisen loistavan kirjoituksesi, jossa kerroit omasta kielitaistelustasi.
Sananvapautta ei saa kahlita, ei edes virkamies. Voisitko laittaa kirjoituksesi uudestaan. Jos virkamies ottaa taas yhteyttä, soittakoon minulle. Ei lakkoilemaan innostaminen ole mikään rikos, eikä edes moitittavaa. Se on aivan normaali kansalaistottelemattomuuden ilmaisu, ja Suomessa tarvitaan kansalaistottelemattomuutta nimenomaan tässä kielikysymyksessä. Suomen kaksikielisyys menee jo liian pitkälle. Se ei ole pitkään aikaan ollut mikään rikkaus, vaan suuri rasite, henkinen ja taloudellinen kahle, kehityksen jarruttaja, ruotsin kielen privilegion ylläpitäjä. 95 % suomalaisista ei ole ruotsinkielisiä, mutta lait tulkitaan ikään kuin ruotsi olisi enemmistökieli. Sille annetaan aina etuajo-oikeus.

Teemu Tilaeus

Voi olla, että kirjoitan kokonaan uuden tekstin samasta aiheesta.

Raimo Myöhänen

Jules. Kirjoita nyt, kun rauta on kuuma !!! Hurrit ovat nyt vastaanottavaisessa tilassa!

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

24.1.2012 poistettiin päivää aikaisemmin tullut kirjoitus, johon oli vastattu aamuun mennessä 170 kertaa. Jos nyt oikein muistan, niin blogin kirjoittaja oli Anna Sundqvist Rkp:n nuorista. Hän moitti aika kovin sanoin suomenkielisiä, jotka vastustavat pakkoruotsia ja se sai vastaansa vastalauseryöpyn. Samaan aikaan poistettiin myös kaksi muuta pakkoruotsia kritisoivaa kirjoitusta, mutta ne palautettiin takaisin muutamassa päivässä.

Pakkoruotsia puoltavat eivät ole vielä oikein ymmärtäneet, että asian ennallaan pitäminen vuodesta toiseen lisää vain "pahaa verta" suomenruotsalaisia kohtaan.

Sekin on väärin, sillä uskoisin monen sivistyneen ja vähän laajemmin asioita ymmärtävän ruotsinkielisen olevan samaa mieltä. Pakkoruotsi ei kuulu enää nykyaikaan, vaan monipuolisempi kielivaranto kuuluisi olla itsestään selvyys jokaiselle suomalaiselle. Ruotsi olisi tietysti yksi ja todennäköisesti myös suosittu valinnan kohde, mutta vapaaehtoisesti!

Raimo Myöhänen

Toisin sanoen rantaruotsalaiset laulavat täten itsensä suohon.

Jouni Haimi

Kaija tuo kirjoitus poistettiin sen ttakia että myöhemmin paljastui että tuo kirjoitus oli vedätys tekaistulla henkilöllisyydellä.

Jukka Johansson

Haimi

Kyseinen henkilö itse ilmoitti, että kirjoittaa tekaistulla nimellä ja kuva on manipuloitu ja hän on itse asiasta täysin päinvastaista mieltä, kuin mitä tekaistulla henkilöllisyydellään kirjoittaa. Sanoipa vielä, että poistaa seuraavana päivänä bloginsa ja niin myös tapahtui.

Voi olla kyse jostain usarin toimittajastakin, mistä sen tietää.

Jouni Haimi

Jukka eipä tainnut olla toimittaja vaan yksi puheenvuoron kirjoitajista .Muistan että joku otti kunnian tuosta kirjoituksesta.

Käyttäjän jooel kuva
Jooel Jaakkola

Jukka Johansson, ei ollut toimituksen joka kylläkin poisti kirjoituksen "Anna-Kajsan" ilmoitettua toisessa blogissa henkilöllisyyden olevan tekaistun.

Tätä tietoa voit pitää 100% varmana ;)

kari iivari merenko

...Teemu on liian älykäs ... tietää paremmin ku hyvin, ett laki ei koske virkahenkilöä saati viranhaltijaa

Käyttäjän JulesVirne kuva
Jules Lehtonen

Ruotsin kielen aseman kyseenalaistaminen on aivan viime aikoihin saakka ollut selvä ajatusrikos, ja kaksikielisyyden kriitikot on leimattu lähinnä mielenhäiriöisiksi.(vrt Neuvostoliiton toisinajattelijat)
Se, että joku uskaltaa kyseenalaistaa epätarkoituksenmukaisen järjestelmän on saanut aikaan jopa tutkimuksen. Minutkin on sinne tutkimuksen sivuille kirjattu.. Itse olen saanut myös häirintäpuheluita ajatuspoliiseilta, joiden mukaan Suomen kielipolitiikkaa ei saa kyseenalaistaa. Juuri se auttaa minua jatkamaan; olen oikealla tiellä.
Niin, se tutkimus on tutkija Pasi Saukkosen tekemä: "Mikä suomenruotsalaisissa ärsyttää".. Tutkimustulos oli se, että arvostelu ei yleensä kohdistu kansalaiseen, vaan rakenteisiin! Pyrin itsekin välttämään ryhmän arvostelua,yritän kiinnittää huomiota rakenteisiin.
Suomessa suurin rakennevinoutuma on ruotsin kielen etuajo-oikeus.
Perustuslain 17 § ohittaa jopa 6 §:n. Ruotsin kieli on nykyisen perustuslain tulkinnan mukaan Suomen arvokkain ja merkittävin asia.
Mutta todellisuudessa Suomella ei olisi mitään
olemasssaolonoikeutusta ilman - suomen kieltä!
Se tuntuu poliittiselta ja muulta eliitiltä unohtuvan; ruotsin kielen alttarille sen sijaan tehdään koko ajan uusia uhrauksia..
Kunta- ja varuskuntauudistukset nyt viimeksi.

Raimo Myöhänen

Jules. Kiitos selventävästä kommentistasi. Täytyypä katsella ympärilleen?

Raimo Myöhänen

Minun on vielä lisättävä, että kirjoitukseni on poistettu WebMasterin toimesta.

Juhani Putkinen

Niinpä niin!

Se johtui varmaankin siitä, että ehdotuksesi olisi vähentänyt valtion menoja.

Raimo Myöhänen

Aivan! Säästää saa, mutta ei rantaruotsalaisten kustannuksella.!

Pentti Järvi
Raimo Myöhänen

Se on vuosien varrella opittua!

Käyttäjän JulesVirne kuva
Jules Lehtonen

Tässä se Saukkosen tutkimus:
Yhteenvetona Saukkonen toteaa, että keskustelu ruotsin kielestä ja suomenruotsalaista Suomessa jakautuu ensinnäkin nykyisen kielipoliittisen tilanteen puolustajiin ja sen arvostelijoihin. Nämä ryhmät puhuvat merkittävissä määrin toistensa ohi eli siinä missä kriitikot keskittyvät erityisesti niin sanottuun pakkoruotsiin, varsinkin ruotsinkieliset puolustajat ovat huolissaan ruotsinkielisten palvelujen saatavuudesta ja yhdenvertaisuuden toteutumisesta. Analysoitujen aineistojen perusteella tieto ja keskinäinen ymmärrys eri osapuolten tilanteesta, tavoitteista ja näkemyksistä on varsin heikolla tasolla.

Vallitsevan kielipolitiikan kriitikot jakautuvat puolestaan "pragmaattisiin kriitikoihin" sekä "uusfennomaaneihin". Yksille esimerkiksi ruotsin kielen asema suomenkielisessä kouluopetuksessa on ennen muuta konkreettinen ja käytännöllinen kysymys, joka ei muuten liity väestöryhmien välisiin suhteisiin. Toisille sama aihe kytkeytyy puolestaan viime kädessä Suomen valtion ja yhteiskunnan viralliseen kaksikielisyyteen. Uusfennomaaneille ruotsinkieliset edustavat usein paitsi eri kieliryhmää, myös eri kansallisuutta kuin suomenkieliset, varsinaiset suomalaiset. Pragmaattisten kriitikoiden kansakuntanäkemys on ennemmin topeliaaninen: kaksi kieltä mutta vain yksi kansa.

Pragmaattisten kriitikoiden perustelut ovat usein viime kädessä instrumentaalisia eli ne keskittyvät kielipoliittisten järjestelyjen merkitykseen yksilöille ja yhteiskunnan kehitykselle. Uusfennomaaneilla päällimmäiseksi nousevat taas historialliset ja identiteettikysymykset eli se, mistä Suomessa heidän mielestään on perustavalla tasolla kysymys. Samat perustelurakenteet ovat itse asiassa löydettävissä myös nykytilannetta puolustavasta diskurssista. Ruotsin kielen asemaa ja ruotsin kielen taitoa puolustetaan joskus Suomen ja suomalaisten identiteettiin liittyvillä tekijöillä, toisinaan puolestaan historiallisilla tai välineellisillä argumenteilla..

Raimo Myöhänen

Kiitos Saukkosen tutkimuksen julkaisusta!

Tapio Niemi

Täytyy muistaa että Kataisella ei ollut muuta ehdotonta vaatimusta hallitusohjelmassa kuin se että RKP:n on oltava halliuksessa.
Valtaa on ja paljon,jopa lehdistö on varpaillaan ja sortuu ylilyönteihin.

Raimo Myöhänen

Katainen on temppunsa takia menettänyt monta kannattajaa !!!

Aleksi Laine

Kuka lie Artturi Laine?

Minulla ei ole mitään tekemistä asian kanssa, jos en sitten onnistunut vahingossa kannustamaan jotakuta oikeamielistä ja isänmaallista henkilöä. Itse kannatan sananvapautta liki pyhästi, ja se on tässä tapauksessa jopa helppoa, koska nämä raimomyöhäset nolaavat itse itsensä.

En nyt kuitenkaan itke, että kyseinen rasistinen kirjoitus on poistettu.

Minulle mitta tuli täyteen, kun kuulin parilta suomenruotsalaiselta sydänystävältä, miten paskamaisesti heistä kirjoitetaan. Ajattelin että voisin ohimennen nollatoleroida kaikkien rasististyyppisten, epäisänmaallisten ja eripuraa lietsovien ja maanmiehiämme halventavien höpinöiden kohdalla.

Sanokaa vain minua 15-vuotiaaksi idiootiksi, mutta näin se nyt vain menee tällä kertaa, rasistit!

Teemu Tilaeus

Näyttäisi siltä, että sinun tulisi tutustua tarkemmin siihen, mitä rasismi ja rasistisuus tarkoittaa.

Aleksi Laine

Rasismihan tarkoitti alunperin tieteellistä uskoa rotujen eriarvoisuuteen. Nykyään sillä viitataan kuitenkin laajempaan ilmiöön, haluasi sitä tai ei.

Jos esimerkiksi väittää Myöhäsen tapaan, että lappilaiset ovat pelkureita, joilta pitäisi kieltää osallistuminen maanpuolustukseen, sitä on tapana nykyään kutsua rasimiksi. Voihan sitä kutsua muuksi, vaikka epäisänmaallisuudeksi tai ksenofobiaksi, mutta vastenmielistä tuollainen lappilaisten solvaaminen kuitenkin on.

En ole huomannut sinun sellaiseen syyllistyneen.

Raimo Myöhänen

Lappilaisia sanotaan suomenkielisessä tekstissä lappalaisiksi! He ovat mielestäni erittäin kunnioitettava kansa. Siksi en lainkaan ihmettele, että sinä rantaruotsalaisena yrität nyt piiloutua heidän selkänsä taakse piiloon!

Joko soitat toimitukseen?

Aleksi Laine

"Lappalaiset" on saamelaisten historiallinen nimitys (sanasta "lape", syrjä tai ruotsin sanasta "lapp", kangaspaikka), "lappilaiset" taas kaikkien Lapissa asuvien.

Sori, jos en tiedä ihan tarkkaan, keitä suomalaisia kuuluu sinusta halveksia ja keitä kunnioittaa. Voisitko laatia listan?

("Suomen kieli" kirjoitetaan kahtena sanana.)

Raimo Myöhänen

Suomenkielinen kirjoitetaan yhteen.

Aleksi Laine

"Suomenkielinen kirjoitetaan yhteen."

Vihdoinkin asia, josta olen kanssasi samaa mieltä. "Suomen kieli" kuitenkin kirjoitetaan edelleen erikseen, mikä sinun ehkä kannatta jatkossa panna merkille, ennen kuin ryhdyt korjaamaan toisten kirjoitusta.

Raimo Myöhänen

Aleksi. Sinähän alat oppia. Mutta missä se kirjoitusvirhe oikein piilee?

Rantaruotsalaiseksi tunnut oppivan melko hyvin.

Kontiolahden varuskunta lähellä itärajaa pitää säilyttää. Sen tilalle, jos poistoja pitää tehdä, lopetettakoon Dragsvik varuskunta!

Raimo Myöhänen

Korjataan se etunimi nyt Artturiksi, niin ollaan oikeassa koulupojassa.
Uhkailit aivan selväkielisesti minun joutuvan "karanteeniin", ellen lopeta kirjoitteluani ja poista kyseistä artikkeliani.
Minä en nimennyt sinua idiootiksi, sinä teit sen ihan itse! Varmaan itse tunnet parhaiten tilasi?

Taisit tehdä karhunpalveluksen toiminnallasi koko ruotsinkieliselle väestölle!

Aleksi Laine

Päin honkia korjattu nimi ja muutenkin. En edes uhkaillut sinun joutuvan karanteeniin vaan pohdiskelin pitäisikö sinut käryttää kirjoituksesta, joka mahdollisesti loukkasi suomen lakia.

Ikäsi huomioon ottaen pyydän kuitenkin anteeksi. Olisi pitänyt valita toinen epäisänmaallinen rasisti kohteeksi. Niitähän riittää.

Raimo Myöhänen

Kirjaan sinut nyt uudelleen vaikka Aleksiksi. Kelpaako tämä?

Nimittelet ilman estoja minua moneen kertaan ensin RASISTIKSI, ja sitten jäätyäsi pois pulkasta, pyydät tekoasi anteeksi! Tyypillistä rantaruotsalaista toimintaa?

Raimo Myöhänen

Kiitos Jouni! Olen itsekin suorittanut koulutusvaiheeni Kauhavalla!

kari iivari merenko

... siinäpä se selitys, vuoroon oltiin Matin kans tulkkeina Kaks kielisille sotapäälliköille... mutku sotaa ei käyty ruotsikks... eikä edes Ruotii vastaan-, Joten EHDOTTOMASTI KANNATAN PAKKORUOTSIA...

Käyttäjän kyostiahokas kuva
Kyösti Ahokas

Sillähän ei tietenkään ollut mitään tekemistä rasismin kanssa,kun sodan jälkeen ruotsinkieliselle alueelle eivät kelvanneet oman maan kansalaiset.

Aleksi Laine

Sillä oli jonkun verran tekemistä rasismin kanssa. Myös kansalaissodassa oli häivähdys etnisen puhdistuksen henkeä.

Minä en vain usko, että pitää ryhtyä rasistiksi, koska toikin on! Tai ainakin oli joskus aikoinaan.

Olen tuntenut kymmeniä jos en satoja suomenruotsalaisia. Parilla on ollut rasistisia asenteita finnejä kohtaan ja siitäkin on aikaa kymmeniä vuosia. Näihin raimomyöhäsiinkään ei usein törmää kuin netissä mutta väittäisi kuitenkin että useammin.

Raimo Myöhänen

Minunkin on valitettavasti tunnustettava, että Ruotsissa asuneena harvoin tapasin kaltaisia suomalaisten vihaajia.

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

Ehkäpä epäluuloni suomenruotsalaisia kohtaan johtuu siitä, että minusta tuntuu, että heidän keskuudessaan on vaiettua rasismia suomenkielisiä kohtaan. Jotenkin sen vain aistin ja se ärsyttää suuresti. Esim. on suorastaan uskomatonta, että Freudenthal-mitalia jaetaan edelleen. Se, jos mikä kielii syvällä piilevästä rasismista.

Minulla olisi sukuni puolesta syytä jopa sympeerata suomen ruotsalaisia, sillä suvustani löytyy sekä ruotsalaisia, että suomenruotsalaisia. Koen oikeastaan itseni olevan paljon vapaampi arvostelemaan suomenruotsalaisia ja Suomen suomenruotsalaisia suosivia lakeja, koska itselläni on veressäni heikäläistä hiukan. Olen vähän samassa asemassa kuin Noam Chomsky, joka voi arvostella juutalaisia perimänsä puolesta, joskin olen etnisesti reilusti enemmän suomalainen.

Suomenruotsalaiset ovat törkimyksiä, kun eivät tule yhtään vastaan siinä, miten esim. freudenthal-mitali loukkaa suomalaisia. Ja kyllähän se niin vain on, että isot rahat on suomenruotsalaisilla Suomessa. Taloudellinen valta on Suomessa suomenruotsalaisilla. Malesiassa kiinalaisilla on taloudellinen valta, mutta heillä ei sentään ole poliittista valtaa, vaikka kiinalaisten vähemmistö on paljon suurempi kuin suomenruotsalainen vähemmistö Suomessa. Suomessa suomenruotsalaisilla on molempia.

Jotenkin tuntuu, että tämän kaiken alla lymyää hyvin erikoiset valtarakenteet. Ehkä se on sitten niin, että suomalaiset eivät osaa itse pyörittää maataan, vaan suomenruotsalaisten kautta pyytävät kaikessa neuvoa Ruotsista. Ehkä me emme oikeasti olekaan itsenäinen kansa, vaan todellisuudessa alamaisia, joilla on laajoja vapauksia ja kuvitelma itsenäisyydestään.

Raimo Myöhänen

Meillä olisi korkea aika itsenäistyä ihan oikeesti!

Raimo Myöhänen

Vaatii sinikeltaiset silmälasit, ennenkuin voi ymmärtää näitä asioita.

Raimo Myöhänen

Rantaruotsalaiset itse valitsevat, mikä on rasismia ja mikä ei. Lopputuloksen tietää jopa sokea Reettakin, se mitalin saaja!

Aleksi Laine

"Kontiolahden varuskunta lähellä itärajaa pitää säilyttää. Sen tilalle, jos poistoja pitää tehdä, lopetettakoon Dragsvik varuskunta!"

Sori, mutta uskon Puheloista enemmän kuin sinua. Hän sentään kantaa päävastuun Suomen puolustamisesta.

Ja vaikka en uskoisi, en silti ryhtyisi solvaamaan suomalaisia, olivat he sitten karjalaisia tai keitä suomalaisia nyt sitten halveksitkin. Sen verran olen isänmaallinen.

Raimo Myöhänen

Puheloisen esimies, puolustusministeri, myötäili vain lopullisen päättäjän mielipidettä.
Kenen pöydässä syöt, sen mielipiteitä toistat.

Käyttäjän raimas kuva
Raimo Nurmi

Aleksi Laine

Puheloinen ei kanna päävastuuta Suomen puolustamisesta. Puheloinen on virkamies, ei poliitikko.

Jos tilanne olisi sota juuri nyt (ennenkuin presidentin valtaoikeuksia vielä enemmän vähennetään) vastaisi Suomen puolustamisesta presidentti yhdessä hallituksen kanssa.

Siis sotaa johtaisi presidentti yhdessä hallituksen kanssa.

Puheloinen johtaisi sotatoimia, joka on aivan toinen asia.

kari iivari merenko

... kappas-, jokupäivä sitt pressa ei edes tienny Suomen olevan sodassa... milläköhän taikasauvan sivalluksella tilanne tänään onkin uusi..?

..kertonet: tuliko taas turpiin, vaiko peräti saavutettiin torjuntavoitto, vai mitä helvettii siäll Afganistanissa on oikeen meneillään..?

tiedän toki paljonko valtio on jo budjetoinut näiden sotasankareiden kriisiapuun ja akuuttiterapiaan. yhtä varma oon siitä , ett loppusumma tulee olemaan monikymmenkertainen, tai sit vaan toimitaan kuten jenkeissä... unohdetaan..

Timo Härtsi

Onneksi monien suomenruotsalaisten asenne on niin ihanan suvaitsevaista kantasuomalaisia kohtaan. Juu ja minäkin tunnen paljon suomenruotsalaisia.

Kyllä rasistikorttia osaa kaikki heilutella, mutta jospa jokainen katselisi sinne kuuluisaan peiliin aina silloin tällöin.

Raimo Myöhänen

Kyllä peiliin katselukin on hyvä ele, mutta kun saa turpiinsa, niin ei tee mieli kääntää enää toista poskeaan.

Timo Härtsi

Suomenruotsalaisilla on paljon parannettavaa asenteissaan myöskin. Ihan turha tulla minulle heiluttelemaan rasistikortteja jos omat asenteet ovat rasistisia ja eivät kestä päivänvaloa.

Peiliin katsomisen paikka on kaikilla.

Aleksi Laine

Ovatko suomenruotsalaiset mielestäsi pelkureita, joiden ei pitäisi antaa osallistua maanpuolustukseen? Eli ehditkö tutustua Myöhäsen blogaisuun vai kirjoitteletko niitä näitä?

Itse olen ajatellut, että ainoat riittävän rohkeat suomalaiset asuvat Tampereella, kuten Ylikankaan Tampereen tie -kirjasta saa lukea. Muut ovat pelkureita, etenkin turkulaiset.

Raimo Myöhänen

OVAT! Enkä sillä tarkoita turkulaisia. Ei kritiikki tyhjästä synny!

Timo Härtsi

Suomenruotsalaisia on moneen junaan, yleistäminen nyt on typerää eikä mitään muuta. Olen sitä mieltä, että suomenruotsalaisia pitää kritisoida siinä missä ketä hyvänsä ja ihan turha heilutella jotain rasistikortteja. Monta kertaa kritiikki on ihan aiheellista.

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

Suomenruotsalaisia on moneen junaan, yleistäminen nyt on typerää eikä mitään muuta. Olen sitä mieltä, että suomenruotsalaisia pitää kritisoida siinä missä ketä hyvänsä ja ihan turha heilutella jotain rasistikortteja. Monta kertaa kritiikki on ihan aiheellista.

Aivan. Suomenruotsalaisissa on huipputyyppejä, jotka todellakaan eivät ole rasistisia ja suhtautuvat todella myötämielisesti ihmisiin. Kuitenkin se omaa suomenruotsalaista identiteettiään voimakkaasti korostova porukka, jolla nyt vain inhimillisistä syistä on varmastikin helposti houkutuksena identifioitua tuntemaan itsensä paremmaksi väeksi ja kyllähän sille syytäkin löytyy, koska onhan heillä fyrkkaa ja sivistystä. Tämä kuitenkin tuntuu minusta todella nöyryyttävältä piikiltä suomalaisten lihassa. Se, että omassa maassa on joku etniskielellinen porukka, jolla on ylin taloudellinen ja jopa poliittinen valta.

Tässä on ehkä kaiken sen antipatian ydin. Tähän pitäisi jotenkin pureutua, joka valottamalla enemmän valtarakenteita ja osoittaa, ettei mitään valtarakenteita todellisuudessa ole, tai sitten muuttaa niitä rakenteita.

kari iivari merenko

... Raimo-, tollasii rupee skitsoileen-, sehän vaan lisää niiden intoo. Tylysti vaadit Yli-poliisi-ylikomenjaja Paateroa tarttumaan " poliisiotteella" tehtävää, josta hähelle maksamme...!

Raimo Myöhänen

Onko aihe mielestäsi niin pyhä, että siihen ei voi tarttua?

Käyttäjän raimas kuva
Raimo Nurmi

kari iivari

en oikein ymmärrä kirjoitteluasi. Edelliseen viestiisi ei voinut vastata.

Afganistanissa Suomi on yhtenä sodan osapuolena yhdessä monien muiden maiden kanssa. Afgaanit noin yleensä, ja nyt myös natolaisten kouluttamat afgaaniarmeijan jäsenet, ovat toisena osapuolena. Rauhaa siellä ei turvata, koska rauhaa ei ole solmittu. Kriisiä eivät NATO-johtoiset joukot (joihin Suomikin kuuluu) hallitse eivätkä tule hallitsemaan, koska kriisi on muuttunut sodaksi.

Muuten puhut läpiä päähäsi. Paateron hommista en tiedä, enkä esitä mitään.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Olen samaa mieltä Timon kanssa. Rasistikortit ovat ajanhaaskausta kun pitäisi kiihkottomasti keskustella siitä mikä on koko Suomen paras!

Nämä vanhat asiat kuten Munsalan soutajat ja Hufvudstadsbladetissa vuonna 1940 julkaistut kirjoitukset, jossa – sinänsä ikävin sanoin – torjuttiin karjalaisevakkojen asuttaminen suomenruotsalaisten maille. Ne ovat jo ollutta ja mennyttä, jotka voidaan unohtaa rintaman molemmin puolin..

Nyt pitäisi vain levittää pöydälle kaikki kortit ja katsoa haitat ja hyödyt tarkkaan läpi. Itseasiassa reilu äänestys asiasta olisi se ainoa keino, joka olisi demokratian vaatimusten mukaista toimintaa. Miksi tämä vääntö asiasta onkin näin hankalaa vuodesta toiseen? Media vaikenee ja nettikansa aktivoituu entisestään koska se on ainoa keino pitää asia vireillä. Sääli sinänsä.

Raimo Myöhänen

Tuntuu kuin Uuden Suomen omistaja/omistajat olisivat jotenkin rantaruotsalaisia puoltavien takana?

Raimo Myöhänen

Olen poistanut Aleksi Laineen viimeisimmän kommentin, koska siinä esitetään rasistisia väittämiä lappalaisia, suomen ruotsalaisia ja somaleja kohtaan.

Raimo Myöhänen

Kaija. Rantaruotsalaisten tekemiset eivät koskaan ole olleet rasistisia. Tekivätpä he sitten mitä tahansa.

Aleksi Laine

En ihan tiedä, keitä nämä "rantaruotsalaiset" ovat, mutta suomenruotsalaisten kulttuurissa on ollut paljonkin rasistisia piirteitä.

Raimo Myöhänen

Ensimmäinen rehellinen kannanottosi jo poistettuun artikkeliini. Jospa joku sen lukeneista suomenruotsalaisista ja poistamista vaatineista vielä pyytäisi kyseisen artikkelin palauttamista blogiini, niin annan anteeksi kaikki töppäykset sinun puoleltasi ja pyydän anteeksi omiani!
Roskanpoimija

Raimo Myöhänen

Olivatko suomenkielisten perintömaat vähäarvoisempia kuin ruotsinkielisten???

kari iivari merenko

...selvitän-, otta kyllä nyt jo jonkunverran aikaa multa-, mut musevirasto / Koitsalahden Hovi, pääset suoraan juurille...

Raimo Myöhänen

kari iivari. Jospa pidettäisiin pieni tauko kirjoittelussa?

kari iivari merenko

..O.K. ..ja sitä ystävänpee:tä

Raimo Myöhänen

Poistan nimimerkki Aleksi Laineen kommentit asiattomina.

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Minua uhattiin väkivallalla, kun puhuin kriittiseen ääneen Dragsvikista.

Uhattiin naamani "tummentumisella."

...Tällä foorumilla...

Jouni Haimi
Raimo Myöhänen

Tyryn tyyliin kuuluu heitellä ilmaan perättömiä väittetä. Nytkin "uhkaajan" nimi on jäänyt "vahingossa" pois?

Raimo Myöhänen

Nyt Tyry taitaa totuttuun tapaansa kertoilla satuja!

Raimo Myöhänen

Näinhän se on aina ollut:Suomi puolustaa kaikkia Pohjoismaita, kun Ruotsi pysyttelee puolueettomana.

Käyttäjän ryyti kuva
jarmo ryyti

Wallin tosin ei pidä Suomea pohjoismaan,vaan pohjoismaiden naapurivaltiona.

Wallinin freudenthalilainen lipsahdus:

http://yle.fi/alueet/etela-karjala/2010/08/wallin_...

Tekstin keskivaiheilla:

- Olemme Pohjoismaiden naapurivaltio

Raimo Myöhänen

Kyllä Talvisodan aikaan oltiin niin Pohjoismaisia, että...

Jukka Johansson

ryyti

Olisi kiva tietää miten Wallin mahtaisi pärjätä ruotsin kielellä Tohmajärvellä. Vaatisiko hän ruotsinkielistä palvelua siellä kaupoissa ja virastoissa.

Raimo Myöhänen

Jukka. Mahtaako Wallinilla olla tämän jälkeen asiaa Tohmajärvelle?

Jukka Johansson

Mikä ettei, mutta varautukoon siihen, että tohmajärveä puhutaan eikä svenskaa. Ymmärtäköön tai olkoon ymmärtämättä.

Raimo Myöhänen

Mutta sehän olisi hyökkäys kansanryhmää vastaan?

Heikki Tala

RKP:n ja Stefan Wallin paniikki johtuu siitä, että kielikeskustelu ei osoita minkäänlaisia laantumisen merkkejä. Ei täällä netissä, ei vanhassa mediassa eikä nyt enää edes eduskunnassa. RKP:ssä tiedetään, että 48 % suomalaisista on jo valmiita viralliseen yksikielisyyteen, 41 % roikkuun nykytilanteessa ja 11 % ei ole vielä päättänyt kannastaan (Taloustutkimus 1/2011). Hermostuneisuutta lisää, kun tiedetään kokoomuksen nuorten olevan vankasti pakkoruotsia vastaan. Itsestään selvää on, että kolmanneksi suurimmankin puolueen nuoret ovat pakkoruotsinvastaisia ja kaiken lisäksi vaativat julkisuudessa virallista yksikielisyyttä.

Wallin on valinnut uhkailujen tien jopa eduskunnassa. RKP:llä on leegio palkattuja nettivalvojia, joista osa on määrätty minun perääni. ;-)
Suomenruotsalaisten työkalupakin perusväline on sensurointi. Se toimi aivan erinomaisesti ennen internetin tuloa. Nyt heillä on hämmästyksen sormi kummastuksen suussa, kun mistään ei löydy niin paljon heiniä, että netin voisi tukkia. Kas siitä vihat!

Raimo Myöhänen

Heikki. Tähän rantaruotsalaisten vihanpidon alaiseen joukkoon liittyy uusi jäsen.

Raimo Myöhänen

Tyryn kaltaisten roskapuheet joutavat kaatopaikalle.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Niin, ei meitä saisi haukkua "rantaruotsalaisiksi".
Löytyy paljon osuvempia nimiä, kuten esimerkiksi "kaislahurri".

Siis rantoja on Suomessa paljon, mutta merellinen rannikolla kasvaa pääosin kaislaa.
Ajattele nyt jos joku asuu vaikkapa Savossa, ties minkä vesistön rannalla, ja hänen sukunimensä sattuu olemaan Ruotsalainen.
(Se on kuitenkin paljon yleisempi sukunimi kuin Hurri.)

Henry Björklid, Über-kaislahurri

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

"ei kyseiselle väelle kuitenkaan voida luovuttaa rintamavastuuta" ja

"että parempi kun pysyvät poissa miesten jaloista."

Nämä ovat poimintoja siitä poistetusta blogauksestasi. En nyt sanoisi, että kyse on hirveän asiapitoisesta kielikeskustelusta. Jos on kyse poliittisesta satiirista, niin ei ole tyylipuhdasta. Miksi kielikeskustelua pitäisi käydä kiusaamisen kautta?

André Joakim Wickström: "Ota roska - rakastu suomenruotsalaiseen :)"

Käyttäjän raimas kuva
Raimo Nurmi

Kun Stefan Wallin on selvästi sanonut, että Suomi on pohjoismaiden naapurimaa, pitää kielikysymystäkin käsitellä tämän mukaisesti ja tietysti myös johdonmukaisesti. Meillä on toisen pohjoismaan lisäksi toinenkin pohjoismaa naapurina. Sen lisäksi on vielä toinenkin naapurimaa, joka sitävastoin ei ole pohjoismaa. Ettei faktat unohtuisi. Näistä naapurimaista vain yhden maan kieltä käsitellään nimeltä mainiten Suomen laissa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset