Roskanpoimijan blogi

Johan Bäckman, venäläisempi kuin itse Putin?

Helmikuun alussa järjestettiin Moskovassa suuri mielenosoitus Vladimir Putinin uudelleenvalinnan puolesta. Suomen kansan terveiset toi tilaisuuteen sen ainoa suomalaispuhuja, Johan Bäckman. Venäläislehden sanatarkan lainauksen mukaan Bäckman sanoi näin:

 "Tervehdys Venäjän kansa! Te mahtava kansa. Teillä on mahtava maa. Älkää salliko kenenkään manipuloida teitä. Sillä maailman kohtalo riippuu Venäjästä...Tuen Putinin ideaa Euraasian liitosta, sillä pidän itseäni kansallisuudelta venäläisenä. Uskon, että Putin pystyy toteuttamaan Venäjän euraasialaisen konseptin mukaisen kehityksen ". Näin puhui venäläisistä venäläisin Johan Bäckman.

 Mikä se sellainen euraasialainen konsepti sitten oikeastaan on?   Putinin euraasialaisella konseptilla tarkoitetaan Venäjän ja Neuvostoliiton aikaisen tilanteen palauttamista Venäjän vallan alle kaikessa  siinä laajuudessa, missä se oli ennen vanhan Venäjän aikana  sekä uudelleen ennen Neuvostoliiton hajoamista.

 Bäckman se ei sitten millään pysty olemaan erossa lapsikaappauksista, joissa hän useimmiten siteeraa ja neuvoo venäläistä lapsiasiamiestä, Pavel Astahovia. Tämä Astahovihan on lähtöisin samasta KGB:n akatemiasta, josta Putinkin on kotoisin. Ei liene epäilyä, kenen käsiin nämä valheelliset "satusetä Bäckmanin sadut" aikanaan joutuvat.

 Astahov jatkaa suomalaisen oikeuslaitoksen ja sosiaaliviranomaisten julkista arvostelua edelleenkin ns Rimma Salosen jutussa. Bäckman sanoo asiassa esitettyjen protestien itse asiassa olevan vastareaktio tunteettomille Suomen viranomaisille.

Lähde ja referaatit:  Ylen uutisten ulkomaantoimittaja 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (37 kommenttia)

Juhani Putkinen

Raimo: "Mikä se sellainen euraasialainen konsepti sitten oikeastaan on? Putinin euraasialaisella konseptilla tarkoitetaan Venäjän ja Neuvostoliiton aikaisen tilanteen palauttamista Venäjän vallan alle kaikessa siinä laajuudessa, missä se oli ennen vanhan Venäjän aikana sekä uudelleen ennen Neuvostoliiton hajoamista."

Niin, se luettelo on hyvin pitkä, mutta mainitsen joitakin kiinnostavia maita: Suomi, Viro, Georgia, Ukraina, Latvia, Liettua, Puola.

Raimo Myöhänen

Hyvä Juhani. Valloitettavat maat jäivätkin mainitsematta.

Stacy Siivonen

Euraasian liitto on parempi kuin Eurostoliitto.

Raimo Myöhänen

Mahtaako olla? Onko sinulla molemmista kokemusta?

Stacy Siivonen

Venäjä ei ole menossa konkurssiin.

Raimo Myöhänen

Tästä sinun pitää informoida Euroopan talousministereitä, he kun pelkäävät Venäjän taloudellisen tilanteen olevan heikon. Maa on rikas luonnonvaroiltaan, mutta sen haltuunotto tuntuu olevan "kiven" takana.

Käyttäjän Savolax kuva
Jukka Heikkinen

Suomi-Euroaasialiitto- seura on jo perustettu, arvaattekin kenen taholta...
http://antifasistit.blogspot.com/2012/02/suomi-eur...

Raimo Myöhänen

Epäilen jälkien johtavan Bäckmanin sylttytehtaaseen.

Jaan Torukas

Ja näinhän tuo seura näyttää juuri Bäckmanin juttuja olevankin? Mutta jos asiaa ihan kirjaimellisesti katsoo, niin näyttää siltä, ettei Bäckman ja tuo seura haluakaan Suomen Euraasian Liittoon kuuluvan? Nimittäin ei kai sitä siinä tapauksessa mitään Suomi-Euraasia-seuraa olisi. Ilmeisesti siinä jotenkin ajatellaan, että Venäjä, Ukraina, Valko-Venäjä, Eesti, Gruusia, Armenia, Liettua yms. yhdistetään. Ja lopputulos olisi jonkinlainen Uus-Neuvostoliitto?

Ja Suomi sitten solmisi sen kanssa suhteet, tekisi YYA-sopimusta ja Suomi-Euraasia-Seura perustettaisiin. Siis samaan tapaan, kuin oli se Suomi-Neuvostoliitto-Seurakin? Suomellahan on tälläkin hetkellä valtiosopimus Venäjän kanssa, jonka Ilkka Kanerva viimeksi allekirjoitti vuonna 2007.

Nyt kun ulkoministerinä on Erkki Tuomioja, niin ilmeisesti hän menee sen taas kesällä allekirjoittamaan. Viiden vuoden välein se kun on määrä tehdä. Olisiko se sitten taas Ilkka Kanerva, kun menee allekirjoittamaan sen uuden YYA-sopimuksen Euraasian-Liiton kanssa? Mitenkähän ovat siitä sopineen Katainen ja Wallin, joka on tällä hetkellä Moskovassa neuvottelemassa sotilasasioista?

Raimo Myöhänen

Sopimuksen teksti ja allekirjoitus on varmaankin vielä työn alla.

Raimo Myöhänen

Kalevi Wahrman oli tapansa mukaan Bäckmanin asialla. Hyväksyn vain henkilökohtaiset kommentit. Myöskin sivujen pituiset lainaukset joutavat roskakoriin. Lähetäpä Kalewi, jos sinulla on omia ajatuksia, tuollainen alle puolen sivun kommentti. Vai vaatiiko valheiden kirjoittelu vähintään sivun?

Raimo Myöhänen

Valitettavasti joudun uusimaan näitä artikkelejani, mutta kun niillä on tapana hävitä täältä listalta kummallisesta.

. suvituuli

Vaikka olin ja olen Bäckmannin kanssa asioista yleensä sataprosenttisesti eri mieltä, on mielestäni silti sääli, ettei hän enää kirjoita - lienee(kö?) bannattu - näille palstoille.

Olisi argumentit/propaganda ainakin tullut suoraan suden suusta.

Hänellä oli myös tapana puolustaa mielipiteitään osallistumalla kommentointiin.

Harri Rautiainen

Bäckman on kyllä saanut häädon täältä, ehkä useampaan kertaankin.
Samoin hänen useat äänitorvensa mm. Heidi Tuominen ja Viho Juntunen. Näistä on jäljellä enää Kalevi Wahrman 'purkkien ja suodatettujen viestien mies'.

Bäckman yritti saada minullekin bannit uhkaamalla Uutta Suomea serverien takavarikoinnilla tutkimusten ajaksi.

Raimo Myöhänen

Harri. Niinhän se oli. Bäckman sai luvan palata bloggariksi. mutta poltti siipensä melko pian.

Raimo Myöhänen

suvituuli. Muistan hyvin sen ajan. Olen muuten tietääkseni ainoa, jonka Bäckman uhkasi haastaa oikeuteen. Kyseinen artikkeli tosin poistettiin päivän kuluttua, mutta ennätin sitä ennen ottaa siitä kopion kaiken varalta.

. suvituuli

C'est la vie!

Kaikenlaista sitä täälläkin on tapahtunut ja "koettu".

Raimo Myöhänen

Pitääkö sanoa, "että vanhoina hyvinä aikoina".

. suvituuli

Ehkä kuitenkin - karavaani kulkee ja koirat haukkuu.

Raimo Myöhänen

Wahrman. En ole, enkä aio tulla sinun vääristeltyjen tietojesi mainostoimistoksi!

Juhani Putkinen

Desantilta pitäisi ottaa Suomen passi pois, käyttäkööt Venäjän passia.

Raimo Myöhänen

Ei ne Venäjälle halua epäluotettavaa väkeä.

Juhani Putkinen

Minusta taas ei ole oikein, että desantti esiintyy suomalaisena.

Raimo Myöhänen

Omien sanojensa mukaan hän on venäläinen. Mitäs muuta kuin passi vaihtoon!

Käyttäjän jp68 kuva
Juha Porola

Petturin palkka on yleensä ollut kuolema, joko omien tai vihollisen toimesta,ei semmoiseen voi luottaa kukaan joka oman maansa pettää, ei vihollinenkaan,sehän aatteleen että "jos on pettänyt kerran omat voi pettää vielä meidätkin"...

Kalevi Wahrman

Hyviin tapoihinkin kuuluu, että jos joku blogissa viittaa johonkin niin ainakin siihen voi vastata.
Eli sinun poistosi oli asiaton.

Raimo Myöhänen

Vastauksen ei tarvitse olla sivujen pituinen lainaus jonkun toisen henkilön artikkelista.

Harri Rautiainen

"Älä käytä ylipitkiä lainauksia. Jos lainaat jotain toista kirjoittajaa tai sivustoa, mainitse lähde."

Näin sanoo jo US-blogien ohje ja miehen järki.

Raimo Myöhänen

Kalevi Wahrman ei tunnu tutustuneen ohjeisiin.

Käyttäjän mctimo kuva
Timo Korpelainen

Bäckmanin ja muiden agenttien horinat ovat rasismia suomalaisia kohtaan mutta jostain syystä he saavat jatkaa ja levittää purkkiensa ja pömpeliensä sisältöä ympäriinsä eikä suvaitsevaiset reagoi mitenkään, taitavat olla samaa seurakuntaa.

Mutta minun puolestani saavatkin tehdä sitä, kannatan absoluuttista sananvapautta, se joko on tai ei ole. Mutta ihmettelen suvaitsevaistoa...

Raimo Myöhänen

Tavallinen kansalainenhan istuisi moisesta käytöksestä jo kovennettua. Venäjän tuki taitaa olla se viisasten kivi tässäkin tapauksessa.

Käyttäjän Savolax kuva
Jukka Heikkinen

Maanpetoksesta on omat sanktiot olemassa mutta tämä "desantti" osaa vetää rajansa JUURI sille limitille ettei syytettä pauku...

Raimo Myöhänen

Rajoilla roikkujillekin voi joskus tapahtua vahinko?

Käyttäjän Jokkex kuva
Jyrki Karjalainen

Johan Bäckman väittää blogissaan (12.02.2012) sanoneensa näin:

"Terve Venäjän kansa! Haluan sanoa teille seuraavaa. Te ole todella onnellinen kansa, koska teillä on oikeus äänestää vaaleissa ja planeettamme kohtalo on tiedän käsissänne. Joten olen erittäin onnellinen että saan puhua mielenosoituksessanne. Valitettavasti tänään käydään sotaa Venäjää vastaan. Se on informaatiosotaa. Se on oranssia sotaa. Ja me olemme sitä vastaan. Niinpä toivotan teille onnea!"

Ja on esittänyt asiasta oikaisupyynnön Yleisradiolle.

http://kohudosentti.blogspot.com/2012/02/yle-jai-v...

Raimo Myöhänen

YLEn kirjeenvaihtaja kertoo tarkistuttaneensa Bäckmanin puheen syntyperäisellä venäläisellä kielenkääntäjällä.

Raimo Myöhänen

Wahrman. Sitten kun opit kirjoittamaan nimeni oikein sekä kommenttisi ovat artikkelin suhteen asiallisia, voit päästä joskus kommentoimaan palstalleni.
Kaikki riippuu itsestäsi ja käytöksestäsi. Nyt portit ovat sinulta suljettu!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset