*

Roskanpoimijan blogi

Kaikki blogit puheenaiheesta Alkutuotanto

Naudanlihan syöminen on ilmastoystävällisempää kuin kurkun

Internet on nykyään pullollaan erilaisia ilmastolaskureita, joilla voi laskea esimerkiksi käyttämiensä elintarvikkeiden hiilijalanjäljen. Olemme myös saaneet lukea, että naudanlihaa syövät ja maitoa juovat ovat pahiksia niiden "tuhoisten ilmastovaikutusten" takia. Mutta onko todella näin?

Oletko syönyt ulkomaisia elintarvikejalosteita? Saatoit syödä hermomyrkkyä

Saksassa, Alankomaissa ja Belgiassa vedettiin myynnistä miljoonia kananmunia sen jälkeen, kun hollantilaisista kananmunista löydettiin fiproliiniä. Fiproliiniä käytetään kotieläinten iholoisten torjuntaan. Sitä ei kuitenkaan saa käyttää tuotantoeläimiin, sillä se on myrkyllistä ja päätyy tuotantoeläinten kautta myös ihmisiin. Myrkky voi pahimmillaan vaurioittaa esimerkiksi maksaa ja keskushermostoa.

Lähiruualla monenlaista hyvinvointia alueelle

Kotimaisen ja laadukkaan lähiruoan suosiminen on järkevää. Lähellä kuluttajaa tuotetun ruoan kuljetus on ekologisempaa ja edullisempaa. Kotimainen lähiruoka tukee lähialueen alkutuotantoa kuten myös ruuan valmistusta. Näin luomme järkevillä ruokavalinnoilla omalle alueellemme lisää työpaikkoja, joiden verotulojen kasvun myötä me kuluttajina itsekin voimme nauttia tuloksista yhä lisääntyvänä hyvänä yhteiskunnan palveluiden muodossa. Kuluttamalla lähiruokaa luodaan hyvinvointia omalle asuinalueelle. 

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä