Roskanpoimijan blogi

Kaikki blogit puheenaiheesta Kansainvaellus

Miksi Sipilä ja Orpo eivät turvautuneet Dublinin sopimukseen Suomen eduksi?

Koska läntisissä oikeusvaltioissa ja sivistysmaissa tunnetaan käsite poliittinen vastuu, olisi veronmaksajille ja äänioikeutetuille juuri nyt oikea aika vaatia ratkaisuistaan 2015 tilille pääministeri Juha Sipilä ja tuolloinen sisäministeri Petteri Orpo.

Poliittinen virhe voi olla peruuttamaton

Sipilän hallitus teki 2000 -luvun raskaimman poliittisen virheen syksyllä 2015 turvapaikanhakijoiden alkaessa tulvia Suomeen Tornion kautta. Julkisesti ei ole koskaan perusteltu, miksi hallitus jätti silloin soveltamatta Dublinin sopimusta Suomen eduksi, vaan päätti soveltaa sitä ehdoin tahdoin Suomen vahingoksi. 

KANSAINVAELLUS RATKAISUNA VÄESTÖNKASVUUN?

Kansainvaellus, joka on käynnissä Lähi-Idän ja Afrikan maista on herättänyt ristiriitaisia tunteita koko Euroopassa, joka on vaelluksen pääsääntöinen kohde.

Myös Suomemme kansa tuntuu jakaantuneen kahtia tämän asian kohdalla. Tunteet ovat kuumenneet molemmilla puolilla ja saaneet omituisiakin ilmenemismuotoja. Aina ei ole muistettu hyviä keskustelutapoja tai kansalaistottelevaisuutta.

Mitäpä, jos asettuisimme asian ulkopuolelle ja unohtaisimme tunteet, sekä tarkastelisimme problematiikkaa puhtaasti mahdollisuuksien lähtökohdista.

The Strange Death of Europe

Douglas Murray (s. 1979) on brittiläinen, Oxfordin yliopiston Magdalen Collegessa englantilaista kirjallisuutta opiskellut kirjailija ja kolumnisti. "The Strange Death of Europe: Immigration, Identity, Islam" (Euroopan outo kuolema: maahanmuutto, identiteetti ja islam) on hänen viides yhteiskunnallisia aiheita käsittelevä kirjansa.

Kansainvaellus, terrorismi ja muuttuva Eurooppa

Eurooppaan suuntautuva turvapaikkakansainvaellus on muuttanut ja muuttaa EU-jäsenmaiden poliittisia mielipiteitä. Esimerkiksi Saksaan saapui viime vuonna yli miljoona turvapaikanhkijaa, Ruotsiin 163000, ja Suomeenkin yli 32000. Kaikissa EU-maissa nationalistiset ja muukalaisvihamieliset puolueet ovat nostaneet ja nostavat kannatustaan. Yhteisiin EU:n arvoihin asia ei ole vielä suuresti vaikuttanut, mutta siitäkin on jo oireita (Unkari, Puola). Näitä yhteisiä arvoja ovat mm.

Terrosrismi on Euroopan demografisessa kriisissä sivuseikka

Brysselin terrori-iskujen jälkeen tapahtui jälleen mitä odottaa saattoi. Eurooppalainen eliitti, vihervasemmisto ja liberalismi-utopistit marssivat kadulle kurkku suorana eurooppalaisia arvoja ja suvaitsevuutta vannomaan. Oli rumpua, kitaraa, käsikyykkyä, lakanaa. Innokkaimmat maailman pelastajat tietysti päivittivät facebook-kuvansa liputettuun versioon, vaikka tarkoitukseni ei sinänsä ole loukata heitä. Tämä kaikki on minusta kuitenkin täysin väärä lähestymistapa Euroopan todelliseen ongelmaan, joka on kansainvaellus.

Euroopan tuho ja uusi maailmanjärjestys

 

Professori Samuel P. Huntington kirjoitti v.1996 yli 400 sivuisen kirjansa ”The Clash of Civilizations: Remaking of World Order”, suomennettuna ”Kulttuurien kamppailu ja uusi maailmanjärjestys”.

Pilkataan foliohattuja - kuka hyötyy?

Onko Suomen poliittisessa keskustelussa ikinä ollut aikaa, jolloin asioista olisi voinut keskustella argumentoiden ja toisen mielipiteitä ja huolenaiheita kuunnellen? Viime aikoina keskustelun on tyrehdyttänyt ankarasti viuhuneet rasismikortti ja natsikortti, mihin Tasavallan Presidenttikin viimeviikkoisessa puheessaan viittasi.

Mutta ”kortteja” on toki muitakin, ja niiden tarkoituksena on tukahduttaa perustellut kysymykset ja aiheelliset vastaväitteet.

Tolkku kaukana opposition turvapaikkakeskustelussa

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö piti valtiopäivien avajaisissa eilen puheen, joka järisytti kansakuntaa niin positiivisessa kuin negatiivisessakin mielessä. Puhe nostatti aikamoisen mediamylläkän joka osoittaa, että keskusteltaessa maahanmuutosta tai käynnissä olevasta kansainvaelluksesta kaikki mikä voidaan ymmärtää väärin, myös ymmärretään. Väärinymmärryksiä on sattunut erityisesti "rajat kiinni" ja "rajat auki" leireissä joka osoittaa, että ääripäät dominoivat tätä keskustelua.

SDP:n mielestä jo presidenttikin on kummallinen

Viime kesästä asti olemme kuulleet suurimman oppositiopuolueen SDP:n jatkuvaa arvostelua ihan kaikesta mitä tehdään, yritetään tehdä tai edes harkitaan jonkin asian tekemisestä. Hallitus on SDP:n mielestä epäonnistunut lähes kaikessa. Aina löytyy asiantuntija, joka tämän myös vahvistaa. Kaikki hyvät uudistukset tai muutokset ovat lisäksi aina opposition ja erityisesti SDP:n ansioita.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä