*

Roskanpoimijan blogi

Kaikki blogit puheenaiheesta Suomen kansalaisuus

Suomalainen presidentti

Presidenttiehdokkaat ovat antaneet varsin mielenkiintoisia vastauksia Ilta-Sanomien vaalikoneessa. Mielenkiintoisia, mutta ei yllättäviä. Kaikki ehdokkaat Laura Huhtasaarta lukuun ottamatta ovat sitä mieltä, että Suomen tasavallan presidentin ei tarvitse olla syntyperäinen suomalainen. Ehdokkaat joko yrittävät vastauksillaan kalastella irtoääniä maahanmuuttajilta ja vihervasemmistolta, tai sitten eivät vain ole ajatelleet koko asiaa sen tarkemmin. Huono juttu joka tapauksessa.

Suomen kansalainen nauttii sananvapaudesta

Joskus, ei aina, kun kirjoitan suomalaisen yhteiskunnan asioista Puheenvuoroon, saan sellaisia kommentteja, joissa minua kehotetaan kirjoittamaan Nicaraguasta tai Kuubasta, mutta ei Suomesta. Sananvapautta halutaan  rajoittaa! Taitaa olla myös niin, että Suomessa esiintyviä ongelmia vähätellään sillä ajatuksella, että muuallakin tilanne on huono.

Liberaalimpi linjaus kansalaisuuden myöntämisessä vähentää rikosuutisia

Suomen kansalaisuuden saaneita oli viime vuonna ennätysmäärä, kertoo Tilastokeskus. Kaksoiskansalaistenkin määrä Suomessa nousi jo kuusinumeroiseksi - http://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005207294.html 

Kannustetaan pakolaiset valtuustoihin ja eduskuntaan! Osallistetaan!

Miksi Suomessa halutaan, että kunnan asioista pääsevät päättämään ulkomaalaiset niin helposti? Jo kahden vuoden yhtämittaisen Suomessa asumisen jälkeen ulkomaalainen voi sekä äänestää, että asettua ehdolle kuntavaaleissa. Asiasta on säädetty perustuslaissa, joten sen muuttaminen vaatisi kiireellisenä 5/6 enemmistön ja vaalien yli lepäämään jätettynä 2/3 enemmistön.

Arvon mekin, syntysuomalaiset, ansaitsemme

Suomen kansalaisena ja äänestäjänä haluan keskustella tunnustamistani arvoista, jotka kohdaltani tässä iässä ja tässä ajassa arvotan seuraavasti.

Merkelin Saksassakaan kansalaisuutta ei jaella, kuten Suomessa

Suomen tulee erityisen pieniväestöisenä maana tiukentaa kansalaisuuden saantia maailman kärkipäähän silloin, kun on kyse EU:n ulkopuolelta virtaavasta humanitaarisesta maahanmuutosta. Suomi sinetöi täysin vastuuttomasti tulevia sukupolvia ajatellen humanitaarisista maahanmuuttajista aiheutuvan taloudellisen taakan, sekä yhteiskunnalliset riskit myöntämällä Suomen kansalaisuuden yleiseurooppalaista tasoa hövelimmin.

Suomen kansalaisuuden saa liian helposti, tiukennus paikallaan.

Hesarissa oli juttua kun ei ole juhlaa kansalaisuuden saamisen vuoksi, mutta olenkin sitä mieltä että liian lepsusti myönnetään kansalaisuus, pitäisi olla enemmän vaatimuksia että saa kansalaisuuden.

Suomen kansalaisuus ehtoja pitää tiukentaa:

Kv-sopimukset ja EU eivät saa mennä Suomen ja suomalaisten edun ohitse

Kirjoitin eilen Puheenvuoroon tekstin sosiaaliturvan sitomisesta Suomen kansalaisuuteen. Yksi päällimmäisistä syistä tämän toteuttamisen estämiseksi oli Suomen sitoutuminen määrättyihin 1960- ja 70-lukujen kansainvälisiin sopimuksiin, jotka takaavat saman sosiaaliturvan tason niin pakolaisille, ulkomaalaisille, kuin Suomen kansalaisillekin. Myös EU-asetukset tuntuvat jyräävän kaikenlaiset kansalliset tulkinnat ja säännökset.

Sosiaaliturva sidottava Suomen kansalaisuuteen

Olemme viime aikoina nähneet jos jonkinmoisia kansanvaelluksia sekä pienempiä ihmispurojen virtoja – niin täällä Suomessa kuin muualla Euroopassa. Yksi syy näihin liikkumisiin on varmastikin Suomen kuin muunkin Pohjois-Euroopan korkea sosiaaliturvan taso. Se selittänee sen, miksi ihmisvirta ei rajoitu esimerkiksi Syyrian ja sen naapurimaiden pakolaisleireille ja kaupunkeihin – joissa oleskelu siis jo on turvallista – vaan jatkuu siitä yhä edelleen Eurooppaan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä